Speeltuin voor kinderen van Botopasi
03 Mar 2018, 02:48
foto
Kinderen genieten van de speeltuin te Botopasi in het Boven Suriname gebied.


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het dorp Botopasi aan de Boven-Suriname. Naast bezoeken aan de leiding van het dorp vonden ook gesprekken met de plaatselijke gemeenschap plaats. Op zondag na de kerkdienst werd een Pëë Bumbuu (speeltuin) voor de kinderen en de gemeenschap in gebruik genomen.

De speeltuin is aan het dorp geschonken door Sutikamia, een toeristenoord op Botopasi, in samenwerking met de Beetgumermolenkerk in Nederland. Yvonne Boksebel, Ralph Weeks en Karel Eduards die het management van Sutikamia vormen, waren naast Kapitein R. Wens, basja’s, het personeel van de school, de beheerder van het vliegveld Renfry Eduards en vooral ook kinderen en ouders, aanwezig. Weeks die namens Sutikamia sprak, gaf een uiteenzetting over de manier waarop dit project tot stand gekomen is. Hij benadrukte dat ondernemen ook betekent gezamenlijke sociale verantwoordelijkheid nemen. Teruggeven aan de samenleving die je in staat stelt te mogen ondernemen.

Kapitein Wens sprak bij deze opening van een groot moment en zag dit als een wezenlijke bijdrage bij de vorming van onze kinderen. Schoolleider Liesant, die vanwege het onderwijs, met vrijwel alle kinderen van het dorp contact heeft, was ook zeer ingenomen met dit initiatief. Breeveld, die voor dit heuglijke feit uitgenodigd was, benadrukte het belang van sport en spel in het leven van kinderen. “Te vaak zijn kinderen in onze samenleving slachtoffers van mishandeling en misbruik. Ruimte om gewoon kind te zijn, wordt daardoor gefrustreerd, met alle negatieve gevolgen van dien. Laten we onze kinderen koesteren en op een positieve manier in hun investeren.”

Breeveld bracht hulde aan de voetbalvereniging Botopasi in verband met recente successen en de vrouwen van het dorp die betrokken zijn bij de slagbalsport. "Als parlementariër en DOE voorzitter kunnen wij niet anders dan alle positieve initiatieven van burgers en organisaties ondersteunen. Niet alleen lanti heeft een taak om te investeren in de gemeenschap, maar ook particulieren zoals Sutikamia, die vandaag het goede voorbeeld geeft. Vanzelfsprekend zal de nieuwe speeltuin de kinderen van Botopasi veel plezier en onbezorgde speeluurtjes bezorgen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May