Surinaamse Brouwerij opent toeristisch outlet te Atjoni
14 Feb 2018, 05:05
foto
De Surinaamse Brouwerij opent een verkooppunt met terras te Atjoni. Dit is het zesde verkooppunt met terras in het Boven Suriname gebied. (Foto: Surinaamse Brouwerij)


Atjoni is het zesde verkooppunt met terras van de Surinaamse Bierbrouwerij in het Boven Suriname gebied. De afgelopen twee jaar voert het bedrijf een project uit waarbij langs de Surinaamse rivieren verkooppunten met terrassen gebouwd worden samen met lokale ondernemers. Het doel is toeristen te faciliteren, een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap te creëren en een verzamelpunt voor de flessen en kratten op te zetten. De terrassen zijn multifunctioneel en zorgen voor werkgelegenheid en ordening van de omgeving. Ze faciliteren daarnaast samenkomst van de gemeenschap voor sociale en culturele bijeenkomsten.

Het initiatief van Surinaamse Brouwerij wordt ondersteund door districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas en minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme die als eregast de officiële opening dinsdag heeft verricht. ”Dit initiatief is belangrijk voor het toerisme en de plaatselijke bewoners moeten dit goede voorbeeld overnemen om zelf ondernemend te worden," zei Welzijn.

Voor Atjoni is dit een enorme verbetering om het ontvangen van toeristen gerieflijker en aantrekkelijker te maken, zegt de Surinaamse Brouwerij. In samenspraak met dc Pinas zal verdere ordening van de aanmeerplaats plaatsvinden. Met de komst van deze verkooppunten wordt economische ontwikkeling gestimuleerd waarbij Atjoni kan uitgroeien tot een multifunctioneel centraal station. “Dit is het startpunt van de ontwikkeling van Atjoni, en hierna zullen er nog meer ondernemers komen”, meent de dc.

De creatie van dit verkooppunt stelt de brouwerij en de gemeenschap verder ook in staat het verzamelen van lege retourneerbare flessen en kratten voor consumenten en ondernemers te stimuleren en te vergemakkelijken. “Dit project van Surinaamse Brouwerij is een uitstekend voorbeeld van hoe verschillende belangen kunnen samenkomen tot een uitkomst die voor alle partijen positief werkt, dit is win-win-win,” stelt Ed Weggemans, Managing Director Surinaamse Brouwerij.

In de aankomende periode zal dit project verder uitgebreid worden met toeristische terrassen op diverse andere plekken in Suriname. De overige verkooppunten met terras zijn gebouwd te Kwai Kwai, Kaajapati, Nieuw Aurora, Guyaba en Abenaston.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November