Bloemen en waardebonnen voor Consudewinnaars
09 Jan 2018, 00:55
foto
Enkele gehuldigde medaillewinnaars van de Consude Games met hun bloemstuk. (Foto's: NII)


Suriname heeft tijdens de Consude Games die vorige maand in Bolivia zijn gehouden, 2 gouden en 1 bronzen medaille behaald. De medaillewinnaars van deze spelen zijn afgelopen zaterdag in het Lalla Rookh gebouw gehuldigd. Zij kregen bloemstukken en diverse waardebonnen.

Alicia Grootfaam (kogelstoten) en Ilona Enser (verspringen) wonnen beiden een gouden medaille op de spelen. De bronzen medaille is door Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam bij de estafette 5 x 80 meter behaald.

De directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo, zei in zijn toespraak dat normen en waarden de mentale kracht vormen en dat opbouwende kritiek ter harte genomen moet worden. Volgens hem zijn de meetmomenten belangrijk om prestaties te verbeteren.

De sporters zijn tijdens de huldiging ook gemotiveerd door Cyriell en Sharon Rudge - Leysner. De takken van sport waaraan Suriname had deelgenomen zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal.

De Consude Games zijn de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen. Hieraan doen studenten tussen 12 en 14 jaar mee. In 2019 worden de spelen in Peru gehouden. De Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) was vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en organisatie van Surinames deelname aan dit internationaal sportevenement, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May