Dc Mettendaf blij met ambulanceboot
04 Jan 2018, 00:56
foto
De ambulanceboot voor Boven Coppename en Wayambo is een grote aanwinst. Er is afgelopen week een proefvaart gemaakt. (Foto: Burger Informatie Centrum Boven Coppename)


Districtcommissaris (dc) Ludwig Mettendaf van bestuursressort Boven Coppename (Sipaliwini) is blij met de ambulanceboot die zijn eerste proefvaart maakte de afgelopen week. Deze ambulanceboot zal ingezet worden in het Boven Coppename en Wajambo gebied (Donderskamp, Kalebaskreek, Corneliskondre, Witagron en Kaaimanston).

Mettendaf blikt tevreden terug op diverse belangrijke zaken die samen met partners zijn gerealiseerd het afgelopen jaar. Een van deze mooie samenwerkingsverbanden is het realiseren van optimale medische zorg voor het gebied door het Mungra Medisch Centrum, meldt het Burger Informatie Centrum Boven Coppename. De dc vindt het belangrijk dat samen met de directie van het ziekenhuis de bewoners van het bestuursressort kunnen beschikken over betere medische voorziening.

De ambulanceboot is een enorme aanwinst. Aan boord bevindt zich dezelfde uitrusting als bij een ambulance wagen. De dc hoopt dat de boot zo lang mogelijk ingezet kan worden om de gemeenschap te blijven dienen. De dc wil zich dit jaar nog meer inzetten om het gebied tot verdere ontwikkeling te brengen. Hij mikt vooral op de participatie van de burgers om de decentralisatie beter tot haar recht te doen komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May