Trustbank Amanah benadrukt ethisch bankieren
08 Dec 2017, 20:42
foto
Trustbank Amanah heeft haar deuren geopend. Van l-r: Jim Rasam (project director), minister Gillmore Hoefdraad, Maureen Badjoeri (CEO), Nida Raza (director advisory ICD) en president CBvS, Glenn Gersie.


Na twee jaar van voorbereiding is Trustbank Amanah nu zover om de samenleving Islamic Financing aan te bieden. De opening van Trustbank Amanah, de eerste Islamic Bank in Suriname en regio, vond donderdag plaats. Hiermee sluit de organisatie een periode van 28 jaren van dienstbaarheid aan de gemeenschap af, als secundaire bank instelling. Trustbank Amanah zegt voort te bouwen op dezelfde fundering, dat gelegd is door de financiële instelling voor het ontwikkelen van klein ondernemerschap.

De opening vond plaats in aanwezigheid van de Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD). Hiervoor zijn de Director Advisory Nida Raza en Program Manager Islamic Financial Institutions Mohammed Mannai van de ICD speciaal naar Suriname afgereisd. De visie van Trustbank Amanah is duurzame financiële groei door ethisch bankieren. Hiermee wordt getracht duurzame economische groei te waarborgen en op termijn ook de regionale markten te bedienen.

Met het aanbieden van deze nieuwe manier van bankieren hoopt Trustbank Amanah dat duurzame groei en verdeling van de welvaart, waarmee de economische stabiliteit van Suriname bevorderd kan worden. Trustbank Amanah zet zich in voor ontwikkeling van de particuliere sector en versterking van publiek-private partnerschappen, zegt CEO van Trustbank Amanah, Maureen Badjoeri. Volgens haar zal het spin-off effect hiervan zijn dat de productie sector de lang gewenste impuls zal krijgen om inderdaad uit te groeien tot een markt-voorzienend en exporterende sector. "Succesvolle en groeiende ondernemingen brengen werkgelegenheid met zich mee, koopkracht ontwikkeling en uiteindelijk economische groei voor het hele land. Een zeer ambitieuze taak, maar niet onmogelijk”, meent Badjoeri.

Na de officiële launch van Trustbank Amanah werden intentieverklaringen getekend met het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven. Hierin is de intentie opgenomen om samen te werken ter stimulering, ondersteuning en ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen. Trustbank Amanah zal ten dienste zijn voor eenieder die behoefte
heeft aan financiële dienstverlening en biedt in de beginfase spaar-, beleggings- alsook kredietmogelijkheden aan.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September