Peneux: Onderwijs moet op niveau van Caribisch Gebied
21 Jun 2017, 03:58
foto
Het managementteam van DBA op een kennismakingsbezoek bij minister Robert Peneux.


In juli start de training van functionarissen die belast zullen zijn met de hervorming van het beroepsonderwijs door middel van de opzet van de Suriname National Training Authority. Het Jamaicaans bedrijf Dunn Pierre, Barnett and Associates LTD (DBA) zal de 330 medewerkers uit verschillende sectoren opleiden. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) heeft het managementteam van de DBA ontvangen.

Peneux vindt het belangrijk dat het hervormingsproces van het beroepsonderwijs succesvol verloopt. “Ons onderwijs moet als gevolg hiervan, op hetzelfde niveau zijn als het Caribisch Gebied. Bovendien moet het ook afgestemd zijn op de technologische ontwikkelingen en de vraag vanuit de arbeidsmarkt.”

Roy Adema, voorzitter van de werkgroep, zegt dat met de komst van de consultants het 3e component van het project Technical & Vocational Education and Training (TVET) is gestart. “De trainingen zijn niet alleen voor de bemensing van de SNTA, maar ook die van de trainingsinstituten. De mensen zal worden aangeleerd te denken binnen de kaders van het doen opleiden naar behoefte van de arbeidsmarkt.”

Het managementteam van DBA voert nu voorbesprekingen met de stakeholders. De eerste meeting werd gehouden met onder meer de Werkgroep SNTA, de afdeling PCU van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de ASFA en de KKF. Hierbij zette het DBA-management zijn werkwijze uiteen. De trainingen zijn gepland voor de periode juli 2017 tot en met eind oktober 2018, zegt de voorlichting van MinowC.