SZF en Hisuri werken samen voor verbeteren kwaliteit
07 Feb 2017, 15:56
foto
SZF-directeur Rick Kromodihardjo en Hisuri-directeur Eddy Wong Chung bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het SZF en de stichting Huisartseninstituut Suriname. (Foto: SZF)


Het Staatsziekenfonds (SZF) en de stichting Huisartseninstituut Suriname (Hisuri) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Maandag plaatsten SZF-directeur Rick Kromodihardjo en Hisuri-directeur Eddy Wong Chung hun handtekening onder het document.

Kromodihardjo zegt dat er voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst veel werk verzet is. Het SZF financiert de zorg aan zijn verzekerden. "Deze zorg behoort van hoogstaande kwaliteit te zijn. Het SZF wil altijd samenwerkingsverbanden aangaan met instellingen die staan voor verbetering van de kwaliteit van de zorg. Vandaar dat wij hebben ingespeeld op het voorstel van Hisuri om tot samenwerking over te gaan," legt de SZF-directeur uit.

Kwaliteit
Wong Chung zegt dat Hisuri gestalte gekregen heeft na jaren voorbereiding, onder meer door de commissie ter Voorbereiding Huisartsenopleiding. Hisuri staat garant voor de kwaliteit van deze postacademische opleiding, die basisartsen na hun studie aan de Medische Faculteit opleidt tot huisarts.

“Wij willen de discipline huisarts tot een vorm van specialisatie verheffen. Want wat maakt de huisarts zo speciaal? Het feit dat bewezen is dat 90% van de patiënten die bij een goede huisarts op de poli komt, voldoende heeft aan een goed gesprek. Maar ook het vertrouwen dat ontstaat tussen huisarts en patiënt door onder meer een goede bereikbaarheid van de huisarts, draagt bij aan goede zorg," meent de Hisuri-directeur. Hisuri wil de kwaliteit van de medische zorg mede bewaken door nascholingen, accreditatie en registratie. De huisarts zal voortaan werken volgens bepaalde protocollen, die er op gericht zijn de kwaliteit van de eerstelijnszorg te bevorderen.

Winstpunt
Het ministerie van Volksgezondheid ondersteunt en faciliteert de huisartsenopleiding. Voorzitter van Hisuri, John Goedschalk, onderstreept dat kwaliteitsverbetering voor het instituut op de eerste plaats staat. “Het winstpunt voor het SZF is dat het de mogelijkheid krijgt het huisartseninstituut en de huisartsenopleiding te ondersteunen en daarmee goede kwaliteitszorg in de eerste lijn helpt bevorderen.”

Bij de ondertekening waren naast Kromodihardjo en Wong Chung namens het SZF ook Armulov-hoofd, Humphrey Hasrat, en hoofd Juridische Dienst, Jolanda Pronk, aanwezig. Hisuri werd medevertegenwoordigd door voorzitter John Goedschalk en ondervoorzitter tevens adjunct hoofdopleider August Meye, deelt het SZF mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May