Eerste Perisur-award gaat naar Griselda Vliet
27 Nov 2016, 02:46
foto
Griselda Vliet met Perisur Award 2016.


Griselda Vliet, verloskundige in het Diakonessenhuis, heeft de eerste Perisur Award gewonnen. Zij heeft de award verdiend voor haar baanbrekende werk bij het introduceren van het Samen Zwanger zorgmodel in Suriname, zegt Manodj Hindori, voorzitter van Stichting Perisur. Zij heeft met groot enthousiasme veel zwangere vrouwen betrokken bij dit nieuw concept van zwangerschapzorg in Suriname.

Bij dit model worden 10-14 zwangere vrouwen per groep op een interactieve manier begeleid gedurende hun zwangerschap. Vaak doen ook hun partners mee met de zwangerschapssessies. Er ontstaat op den duur een hechte band tussen de zwangere vrouwen; ze leren veel van elkaar en ondersteunen elkaar tijdens de zwangerschap. Ook na de bevallingen heeft Vliet de groepen bijeen gehouden. Zo heeft ze in september, toen de eerste Samen Zwanger baby’s 6 maanden oud waren, een Babies Day Out georganiseerd in de Paramaribo Zoo. Ze is van plan om ook een Christmas Party voor de baby’s van de Samen Zwanger groep te organiseren. Door haar bevlogenheid is het werk van Griselda Vliet opgevallen bij Stichting Perisur, zegt Hindori.

Stichting Perisur heeft de award in het leven geroepen bij haar eenjarig bestaan op 23 november jongstleden. De award is bedoeld voor de persoon die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt bij het verbeteren van de zorg rondom zwangerschap en geboorte. “Hoewel er meerdere personen waren opgevallen om in aanmerking te komen voor de award is Vliet een echte Perisur kampioen”, stelt Hindori.

Vliet had niet verwacht in aanmerking te komen voor de eerste Perisur award. Ze doet haar werk met liefde en overtuiging. Omdat ze van haar werk houdt ervaart ze het werk van Samen Zwanger helemaal niet als een last.
De Perisur award werd tijdens het Perisur eindsymposium in het Marriott hotel. Aan de prijs zijn een trofee en een geldbedrag van SRD 1.000 gekoppeld.
Advertenties

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July