Pierre Chang jeugdkampioen Schaken van Suriname
29 Oct 2016, 20:08
Pierre Chang, de nieuwe jeugdkampioen Schaken van Suriname.

De 15-jarige Pierre Chang wist vandaag voor de eerste keer jeugdkampioen van Suriname te worden. Hij won dit toernooi met 6 punten uit 7 wedstrijden. Dit is het tweede kampioenschap voor Chang in dit jaar; eerder wist hij het Yokohama-Rukhmania Chess 960 tournament op zijn naam te schrijven. Het nationaal jeugdkampioenschap is een toernooi voor schakers onder de 20 jaar. 28 schakers hebben meegedaan aan dit toernooi.

Chang onttroont met dit kampioenschap de vijfvoudige jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe, die voor verdere studie in het buitenland vertoeft. De u-14 kampioen Catherine Kaslan eindigde samen met Pratul Panchoe op een gedeelde tweede plaats met 5.5 punten. Na het toepassen van tie-breaks kwam de talentvolle Kaslan in aanmerking voor de tweede plek en moest Panchoe genoegen nemen met de derde plaats. Anviti Adhin en Rosangela dos Ramos eindigden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Simultaan met het jeugdkampioenschap is er door de Surinaamse Schaakbond een toernooi gehouden waarbij de schakers ouder dan 20 jaar aan hun trekken konden komen. Romario Sanches wist dit toernooi te winnen, terwijl de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond Frank Lo Kim Lin op de tweede plaats eindigde. De Surinaamse Schaakbond is momenteel bezig met voorbereidingen voor de 4e editie van de prestigieuze Srefidensi Chess Celebration die van 21 tot en met 28 november gehouden zal worden.