Infrastructuur Para een lust voor het oog
08 Oct 2016, 13:30
foto
Een luchtfoto van een weg in Para. De infrastructuur van het district krijgt regelmatig onderhoud. (Foto's: BIC-Para)


Bezoekers aan het district Para merken onmiddellijk op dat wegen en kanalen daar regelmatig onderhoud krijgen. Districtscommissaris Armand Jurel laat infrastructurele werken nu sneller uitvoeren. Op alle fronten wordt er gewerkt aan herstel van de zandwegen, opschoning en verbetering van de waterhuishouding en vervanging van kapotte duikers.

Het commissariaat voert de werkzaamheden in eigen beheer uit en in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Defensie. Er worden verschillende aannemers ingezet om het werk uit te voeren.

Naast de reguliere werkzaamheden, zoals vuilophaal, verfraaiing, grondbeleid, ordening recreatie oorden en controle op winkels en eetgelegenheden, wordt het administratief gedeelte ook aangepakt. De afdeling District-Inkomsten wordt in praktijk omgezet om verdiensten uit het district op efficiënte en effectieve manier binnen te halen. Het districtsfonds moet hiermee versterkt worden om te kunnen voorzien in de uitvoering van beleidswerken, meldt het Burger Informatiecentrum (BIC)-Para.

Jurel is ook van plan om de schoolerven te voorzien van opvulzand en die te egaliseren. Samen met de Houtunie Suriname en de politie wordt de mogelijkheid bekeken voor de bouw van een parkeerfaciliteit voor houttrucks nabij de hoek La Vigilantia en Martin Luther Kingweg.

De bermen langs de Indira Gandhiweg en de Kennedyweg worden door de Wegenautoriteit Suriname onderhouden. Enkele kleine ondernemers zijn aangetrokken om de bermen regelmatig schoon te maken, tot de luchthaven. Er worden al enkele weken gedetineerden ingezet om de bermen van verschillende binnenwegen schoon te maken, zegt het BIC-Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May