Bankiers: Stabilisatie economie belangrijk voor investering
15 Sep 2016, 00:32
foto
Bestuursleden van de Surinaamse Bankiersvereniging. Aan het woord is voorzitter Jim Bousaid. Links Stanley Mathura, rechts Ginmardo Kromosoeto en Eblein Frangie. (Foto: Raoul Lith)


De Surinaamse Bankiersvereniging vindt dat de regering prioriteit moet geven om de economie te stabiliseren. Dat is volgens voorzitter Jim Bousaid de beste garantie om investeringen aan te trekken. Er is rust nodig in de economie met een lage inflatie en stabiele wisselkoers.

De bankiers hebben de presentatie van de regering over de investeringsplannen als nuttig ervaren. De projecten zijn gericht op stabiliteit en herstel van de economie. Bousaid heeft aangegeven dat goed nagedacht moet worden over in welke sectoren er geïnvesteerd moet worden. Investeren in de productiesector is volgens de bankiers belangrijk. Ook is aangedrongen om het energieproject Jaikreek opnieuw te bekijken. De vereniging heeft een pleidooi gehouden voor investeringen in de alternatieve energie. Ook outsourcing moet meer aandacht krijgen, want er is veel potentie in die sector.

De Bankiersvereniging vindt het goed dat Investsur ingesteld wordt, waarbij op één plek investeerders terecht kunnen voor het afhandelen van alle zaken. Zo wordt de bureaucratie omzeild. Door het Investeringsinstituut in te stellen, hoeven investeerders niet meer met verschillende instanties te dealen om hun zaken in orde te krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May