Vikram Jankie nieuwe onderdirecteur Visserij
02 Aug 2016, 08:15
foto
Vissersboten bij Cevihas NV. (Archieffoto)


Vikram Jankie is de nieuwe onderdirecteur Visserij op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het contract van René Lieveld, die al jaren deze functie heeft bekleed, is niet verlengd. In een brief van 29 juli is hij bedankt voor zijn diensten.

Minister Soeresh Algoe van LVV zegt aan Starnieuws dat er niets aan de hand is. “Lieveld heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Daarom is zijn contract niet verlengd.” Lieveld is 63 jaar. De bewindsman zegt dat bij meerdere functionarissen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, het contract niet is verlengd. In de brief wordt Lieveld bedankt voor zijn bewezen diensten “in het bijzonder het stimuleren van de visserijsector.”

Janki heeft geen affiniteit met de visserijsector, maar is volgens minister Algoe een manager. Hij is per 1 augustus gestart met zijn werkzaamheden op het directoraat. Voor zijn aanstelling als onderdirecteur Visserij was Jankie hoofd Ontwateringswerken op het ministerie van Openbare Werken.

Het beleid gericht op de verdere ketenontwikkeling van de sector wordt voortgezet, stelt minister Algoe. Hij is geen voorstander van de export van ‘raw material’, maar zet zich in voor de export van verwerkte producten in zijn ketenbenadering. “We gaan door met de duurzame ontwikkeling van de visserij,” stelt hij. De aquacultuur moet sneller op gang komen. Algoe denkt aan een broederij/kwekerij waar telers hun jongelingen (visjes) kunnen verkrijgen. “Het probleem bij de aquacultuur is dat velen niet weten hoe ze hun kweek moeten vermeerderen.”

Zeeroverij en illegale visserij in de Surinaamse wateren knellen de ontwikkeling van de visserij. Algoe onderkent dat en ziet graag dat de Kustwacht optimaal functioneert.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April