Hoofdbrandweerkazerne blank na zware regenval
13 Jun 2016, 10:22
foto
Een brandweerman met laarzen door het water wadend. (Foto's: Starnieuws)


De hoofdbrandweerkazerne aan de Verlengde Gemenelandsweg staat blank als gevolg van de zware regens van de afgelopen nacht. Het voor- en achterterrein evenals de garages zijn ondergelopen, waardoor het betreden van de werkplek voor velen een hele uitdaging, of zelfs onmogelijk was. Slechts degenen met laarzen slaagden erin hun bestemming te bereiken.

Het probleem van wateroverlast bij deze dienstverlener is niet nieuw, echter wordt de situatie door opeenvolgende verantwoordelijken op zijn beloop gelaten. Het is gebleken dat de kazerne lager ligt dan omliggende percelen, waardoor het water zich aldaar ophoopt. Voor het merendeel van het personeel dat voor de uitvoering van dagelijkse taken al over laarzen beschikt, is dit probleem te overbruggen. Voor het ondersteunend burgerpersoneel is dit echter een brug te ver.

Landelijk zijn er berichten van wateroverlast. De zware neerslag heeft alles te maken met een storing in de atmosfeer. Doordat de afvoerkanalen en goten vol zitten, kan het water ook niet weg. In de binnenstad is het een chaos, waar de mensen zich waden door de ondergelopen straten. Ook het verkeer ondervindt veel hinder.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May