Studenten oriënteren zich op carrière in Caricom
20 May 2016, 19:09
foto


Dit weekend vertrekken 19 hbo-studenten naar Dominica, in het kader van de tweede fase van het regionaal project ‘Students Engaging the CSME through field Promotion’ van het Caricom Secretariaat. Zij zullen van 22 tot en 28 mei op het eiland blijven om zich te oriënteren op carrièremogelijkheden in het Caricom-land. De studenten reizen met een begeleider, een Caricom-jeugdambassadeur en een afgevaardigde van de Caricom Focal Point van het ministerie van Handel en Industrie (HI).

In de 1ste fase van het project, in 2009, werden er totaal 60 studenten afkomstig uit Belize, Dominica en Suriname, in staat gesteld om respectievelijk Trinidad & Tobago, Jamaica en Barbados, te bezoeken. In de 2e fase heeft Suriname als één van de ‘receiving countries’, in de periode van 13 tot 18 maart, studenten uit St. Lucia met hun begeleiders en een vertegenwoordiger van Caricom, ontvangen. Suriname is nu aan de beurt als ‘sending country’ om Dominica aan te doen.

De studenten hebben voor vertrek naar Dominica, bezoeken gebracht aan private ondernemingen, die zich met de CSME-programma’s bezighouden en ministeries die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van CSME-programma’s. Het doel van dit project is om de volgende generatie in staat te stellen om carrièremogelijkheden te identificeren in verband met wonen en werken in een Caricomlidland of het opzetten van een bedrijf, zegt de voorlichting van HI. Minister van HI, Sieglien Burleson, heeft de studenten aangemoedigd om alle mogelijkheden te bekijken en te benutten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May