Politiebond niet verplicht moties te behandelen (update)
17 May 2016, 11:37
foto
De trekkers van de 'vernieuwing Surinaamse Politie Bond' na de zitting vandaag. Van links naar rechts: Raoul Hellings, Mielando Atompai en Sergio Gentle. (Foto: Raoul Lith)


De rechter heeft de vordering afgewezen van de trekkers van 'vernieuwing Surinaamse Politie Bond' om de ingediende moties vandaag in behandeling te nemen. De Surinaamse Politie Bond (SPB) komt om 12.00 uur in vergadering bijeen. De trekkers Raoul Hellings, Mielando Atompai en Sergio Gentle zeggen aan Starnieuws dat het kort geding succesvol is voor hen. Het bestuur is een verbod opgelegd om leden met machtigingen te laten stemmen op de algemene ledenvergadering, op straffe van een dwangsom.

Tijdens de algemene ledenvergadering (alv) de vorige maand waren er twee moties ingediend. In de moties werd het vertrouwen in het bestuur onder leiding van Robby Ramjiawan opgezegd. Het bestuur moest terstond aftreden. Deze moties zijn niet in behandeling genomen. Het bestuur voerde aan dat de moties buiten de orde waren.

Aan de rechter is gevraagd om het bestuur te veroordelen om de moties in behandeling te nemen op de alv die straks wordt gehouden.
"Een rechterlijk oordeel is pas dan van belang wanneer eisers van mening zouden zijn dat een motie die wel voldoet aan de vereisten, door gedaagde niet in behandeling wordt genomen en gedaagde daarvoor onrechtmatig handelt. In een dergelijk geval zal aan de rechter moeten worden voorgelegd de rechtsvraag of die betreffende motie aan de vereisten voldeed en of het onrechtmatig was van de leiding van de ALV om die motie niet in behandeling te nemen en niet in stemming te brengen. De kantonrechter zal, nu daarover vooralsnog geen sprake van is, het vorderde niet kunnen toewijzen, immers hebben eisers geen belang bij het gevorderde." Dit staat in het vonnis waarover Starnieuws intussen de beschikking heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May