HVB deponeert uitnodiging PL in de prullenmand
14 May 2016, 10:08
foto
De uitnodiging van Pertjajah Luhur aan Raymond Sapoen.


De stuurgroep van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) heeft besloten de uitnodiging van Pertjajah Luhur (PL) aan Raymond Sapoen in de prullenmand te deponeren. De PL heeft per deurwaardersexploot Sapoen uitgenodigd voor een massameeting zondag te Dessa. Daar zou hij in de gelegenheid worden gesteld de leden te bedanken.

De HVB vindt dat met de uitnodiging aan Sapoen, PL-voorzitter Paul Somohardjo zijn achterban voor de zoveelste maal probeert te misleiden. De HVB stelt dat Sapoen en Diepakkoemar Chitan volwaardig lid zijn van De Nationale Assemblee en voor vijf jaren verkozen als resultaat van de algemene, geheime en vrije verkiezingen in Suriname. De HVB betreurt het dat partijvoorzitter Somohardjo zich bedient van deze belachelijke en clowneske methode die de Pertjajah Luhur onwaardig is, zegt secretaris Vergillio Rebin van de HVB.

"Het meest opvallende in de uitnodiging is dat niet eens is vermeld waarvoor de heer Sapoen de leden zou moeten bedanken. Dat staat in de onvolledige brief niet aangegeven. Als er een reden zou zijn waarom de heer Sapoen de leden zou willen bedanken, dat is het voor het feit dat zij in toenemende mate inzien dat de partijvoorzitter de organisatie naar een heilloze toekomst leidt," stelt de HVB.

Sapoen zal elke uitnodiging van de PL aanvaarden als deze gericht is op verheffing en herstel van de ernstige breuk die is ontstaan binnen de partij en in geen geval ingaan op een uitnodiging die bedoeld is om het geknakte ego van de partijvoorzitter op te vijzelen. Met de structuren van het district Wanica is er dagelijks contact en op zondag 29 mei zal Sapoen zelf de achterban bedanken voor het in hem gesteld vertrouwen. "Dat zal gebeuren in een meeting die niet gericht is op het polariseren, maar onder andere op het inlichten en gereedmaken van de achterban voor de uitdagingen waar onze samenleving voor staat", deelt de HVB mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May