NPS-voorzitter enthousiast over ondersteuning afdelingen
21 Mar 2016, 06:32
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt om een reactie gevraagd aan Starnieuws dat hij heel enthousiast is over de gepresenteerde kandidatenlijst van het hoofd- en congresbestuur. "Er zijn ook goede reacties ontvangen uit het veld. De structuren zijn tevreden vandaar ook de ondersteuning van alle afdelingen binnen de NPS. Wij zullen ons nu moeten richten naar de verkiezingsdatum van 22 mei en de acties die ondernomen dienen te worden na die datum voor de verdere ontwikkeling van onze partij," deelt Rusland mee.

De voordrachten voor kandidatenlijsten kunnen zowel uit het hoofdbestuur en/of vanuit minimaal drie afdelingen worden gedaan. Er is voor gekozen om geen voordrachten te doen vanuit het hoofdbestuur, maar deze over te laten aan de afdelingen.
De elf afdelingen met hun vele onderafdelingen hadden de gelegenheid om na te gaan hoe zij de leiding van de partij in de komende jaren zouden willen invullen en daarbij had elke NPS'er de gelegenheid zich te presenteren als een alternatief, stelt Rusland.

Na diverse voordrachten vanuit de afdelingen is een groep van ongeveer 65 personen geïdentificeerd die in òf het Hoofdbestuur, òf het congresbestuur zitting zou kunnen nemen, terwijl het hoofdbestuur maximaal uit vijftien en het congresbestuur uit zeven leden kan bestaan. Na intensieve consultaties binnen de afdelingen van de NPS over alle districten, hebben zij unaniem het besluit genomen om een lijst voor het hoofdbestuur onder leiding van de huidige voorzitter Rusland te ondersteunen, terwijl het congresbestuur geleid zal worden door Danielle Beeldsnijder.

De zittingstermijn van het bestuur is drie jaar. Het ligt volgens Rusland in de bedoeling om nog vóór de verkiezingen een aanpassing voor te stellen aan het congres van 22 mei om die termijn te verlengen en wel naar vijf jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May