Mogelijke samenwerking Kustwacht en Cuba
24 Feb 2016, 18:58
foto
Minister Mike Noersalim en de Cubaanse ambassadeur Manuel Rubido Díaz. (Foto: Biza)


Suriname en Cuba willen op nog meer gebieden samenwerken. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken wil nagaan wat de mogelijkheden zijn voor de Kustwacht om expertise uit te wisselen met de Cubanen. Hij sprak hierover vandaag met de nieuwe Cubaanse ambassadeur in Suriname, Manuel Rubido Díaz, bij een beleefdheidsbezoek van de ambassadeur.

Noersalim meent dat Suriname en Cuba veel van elkaar leren over beveiliging en veiligheid. De kustwacht van Suriname valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens Díaz zijn er in de samenwerking tussen beide landen al verschillende projecten met andere ministeries uitgevoerd. Hij wil nu ook nagaan wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn met Biza.

"In Cuba is het ministerie van Binnenlandse Zaken wel heel anders dan in Suriname. Daar zijn voornamelijk militairen in dienst en wordt er gericht op nationale veiligheid en beveiliging van hoogwaardigheidsbekleders", gaf Diaz aan. Hij noemt de regio een voorbeeld voor de wereld, daar onderlinge conflicten er tot nu toe niet hebben geleid tot gewapende acties, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May