Speciale Feest-angisa voor heropening kathedraal
05 Nov 2010, 00:03
foto


Na een voorbereidingsperiode van zeven maanden presenteert de Stichting voor het Behoud van de Kathedraal (Stibeka) de angisa WAKA DORO, LIBI DORO. Deze angisa is ter gelegenheid van de heropening van de kathedraal gemaakt door Els Sumter in opdracht van Stibeka. De naam is geïnspireerd door de vele zuilengangen die de kathedraal rijk is. De boodschap die de ontwerpster wil overbrengen is: “Loop door alle gangen van het leven en geef de hoop niet op”.

De angisa is versierd met afbeeldingen van de kathedraal in verschillende perioden van haar 130-jarig bestaan. De prachtige ramen en zuilengangen zijn te zien op de angisa. Ook de namen van enkele personen die zeer nauw verbonden zijn met de kathedraal, onder wie de zalige Petrus Donders, sieren de feest-angisa. De priester heeft in de 19e eeuw met heldhaftige persoonlijke inzet Gods liefde uitgedragen vooral onder de melaatsen te Batavia. Hij heeft zijn laatste rustplaats in de kathedraal.

Olga Issa, initiatiefnemer van deze feest-angisa geeft aan dat het een collectors item is en voor een bedrag van SRD 100 verkrijgbaar zal zijn in geselecteerde winkels en rk-gemeenten. De opbrengst is bestemd voor de St. Petrus & Pauluskathedraal. “Het is een historisch gebeuren waarop veel mensen gewacht hebben en daarom heb ik gemeend om toch iets moois te laten maken zodat men een mooie herinnering eraan overhoudt. We hebben alles lokaal geproduceerd om de Surinaamse entrepreneurs te ondersteunen”, aldus Issa.

Er worden 500 stuks van deze bijzondere angisa’s gemaakt in de kleuren rood, groen, paars, geel en blauw. De kathedraal wordt op 14 november op een plechtige wijze opnieuw heropend en zal daarna dagelijks toegankelijk zijn.
Advertenties