Voorrondes Hindi Basha Ka Milan 2015 afgerond
14 Dec 2015, 03:32
foto
Een van de deelnemers aan de Hindi Basha Ka Milan tijdens haar presentie. (Foto: Leroy Troon)


In de zaal van de Suriname Hindi Parishad werden zondag gedichten, verhaaltjes en optredens gepresenteerd door participanten van de Hindi Basha Ka Milan (HKBM) 2015. Het gaat om een competitie van Hindi die jaarlijks wordt gehouden door Yuvadal Hindi Parishad Suriname. “We zijn heel tevreden met onze groei elk jaar, want dat is ons doel”, zegt voorzitter Karansing Jagessar aan Starnieuws.

De voorrondes van de competitie zijn in districten Saramacca, Nickerie, Commewijne en Wanica succesvol afgerond. Zondag was Paramaribo als laatste aan de beurt. Tijdens de competitie hebben de deelnemers elk een presentatie in het Hindi gehouden. De presentaties zijn in de onderdelen kavitha path (gedicht voordracht), ek choti si kahani (kort verhaal), dohawali (tweeregelige strofen), Ramayan en Bhagvad Gita slokas (stukje uit de Ramayan of de Bhagvad Gita met uitleg).

“De bedoeling van de competitie is om het Hindi onderwijs te stimuleren en uit te breiden”, geeft Jagessar aan. In totaal leveren deze voorrondes 70 finalisten uit verschillende districten op, die in maart 2016 gaan deelnemen aan de finale. "Voor dit jaar hebben we al onze voorgenomen doelen bereikt, en volgend jaar gaan we onze voornemens ook realiseren.”

Leroy Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May