President Bouterse decoreert 89 oud-militairen
25 Nov 2015, 19:22
foto
President Desi Bouterse feliciteert een oud-militair met zijn decoratie. (Foto´s: Kabinet president)


President Desi Bouterse heeft 89 oud-militairen gedecoreerd aan de vooravond van de herdenking van 40 jaar Staatkundige onafhankelijkheid. Het gaat om militairen die vanaf 1975 tot aan hun pensionering deel hebben uitgemaakt van de toenmalige Surinaamse Krijgsmacht (SKM). In de jaren tachtig is de SKM omgedoopt in het huidige Surinaams Nationaal Leger (SNL).

Van de oudgedienden zijn 13 gedecoreerd tot ridder in de ereorde van de palm onder wie Leendert de Jong, Bisnoepersad Doerga, Jan van Sinderen en Roelof Kamman.Tot officier in de ereorde van de palm zijn gedecoreerd Mohammed Alladin, Iwan Dijksteel, Errol Heidanus, Max de Rooy, Roy Martodikromo met 26 anderen.

Elf oud-militairen onder wie Ruben Silvin, Kenneth Slooten, Lloyd Esser en Humphrey Hasrat zijn vanaf gisteravond commandeur in de ereorde van de palm. 24 oudgedienden van de SKM en later het SNL hebben de decoraties ontvangen tot grootofficier in de ereorde van de palm. Onder hen zijn Melvin Linscheer, Ronald Olfers, Henk Amstelveen, Stanley Joemman, Stephanus Dendoe, Ronny Benschop en Dhanoesdharie Nankoesingh.

U kunt de volledige lijst van gedecoreerden hier downloaden.
pdf-icon.gif Overzicht_gedecoreerden_blz_1.pdf     pdf-icon.gif Overzicht_gedecoreerden_blz_2.pdf     pdf-icon.gif Overzicht_gedecoreerden_blz_3.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May