Actievoerders richten ‘We zijn moe’ op
25 Nov 2015, 04:21
foto
De actievoerders van de groep ‘We zijn moe’. (Foto: Rene Gompers)


Om de groeiende aanhang tegen het regeringsbeleid te coördineren, hebben Curtis Hofwijks en Stephano ‘Pakittow’ Biervliet de initiatiefgroep ‘We zijn moe’ opgericht. Hun eerste actie is een oproep naar de vakbeweging en bedrijven om de zaak te steunen. Zij vragen dat de werkende klasse zich elke dag minimaal een uurtje laat zien aan de Waterkant.

Hofwijks is vorige week een halve dag eerder dan Biervliet begonnen met een eenmansactie tegen het gevoerde beleid van president Desi Bouterse. Hij viel op met zijn protestbord waarop ‘weg met Bouta’ prijkte. “Het primaire doel is niet om de regering af te zetten”, benadrukt hij. “Wij willen dat het beleid verandert, het wordt steeds slechter, waar gaan we naar toe? Als zij in staat zijn het roer om te gooien mogen ze blijven, zo niet gaan we hun vertrek wel opeisen”, geeft Hofwijks aan.

‘We zijn moe’ roept vakbonden en bedrijven op om de acties te ondersteunen. Dit kunnen zij doen door ‘de werkende klasse elke dag 1 uur vrijstelling van dienst te geven en wel van 7.00 ’s morgens tot 8.00 ’s morgens’, staat er in het communiqué. “Het is immers deze groep die de zweepslagen van het gevoerde wanbeleid zal moeten incasseren”, merkt Hofwijks op. “De bedrijven gaan te maken krijgen met een afgenomen koopkracht, minder inkomsten en gaan worden geconfronteerd met hoge eisen voor salarisaanpassingen.”

“Er zijn teveel vragen waar de regering geen antwoord op heeft”, haalt Hofwijks aan. “Ik denk niet dat ze onkundig zijn, maar ze zijn teveel bezig zichzelf te verrijken, waardoor ze geen tijd hebben om te werken aan zaken die aangepakt moeten worden. Daarom vragen wij ondersteuning, zodat we gezamenlijk kunnen afdwingen dat de regering een verantwoordelijk beleid gaat voeren.” Hofwijks is blij dat de actie navolging krijgt op social media. “Er wordt flink gediscussieerd en worden plannen gemaakt. Wij gaan na hoe we de mensen hier krijgen,” zegt hij aan Starnieuws. “Surinamers moeten niet langer vanuit een achterhoek kritiek leveren, maar opkomen. If wan san ne go bun, kon na stratie, mek’ un tak’ ing.”

Rene Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May