Dewi Amatsoemarto neemt plaats van Moensi in op Biza
21 Oct 2015, 02:08
foto


Adyai Moensi is vanaf dinsdag ontlast van zijn taken als directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Dit bevestigt minister Mike Noersaliem tegenover Starnieuws. De plaats van Moensi wordt ingenomen door Dewi Amatsoemarto.

De jurist Amatsoemarto was enige tijd geleden directeur van stichting Volkshuisvesting. Zij was voorzitter van het wetenschappelijk bureau van Pertjajah Luhur. Amatsoemarto heeft besloten de vernieuwingsbeweging onder leiding van Raymond Sapoen te ondersteunen.

Noersaliem zegt dat Moensi ingezet zal worden voor uitvoeren van speciale projecten. Hij zal zaken die te maken hebben met de verkiezingen aanpakken. Deze blijven vaak liggen na de verkiezingen. Moensi zal ook ter beschikking zijn van de minister. Het besluit om Amatsoemarto te benoemen als waarnemend directeur van Binnenlandse Zaken is al genomen.

Eerder is Gustaaf Samijadi, onderdirecteur Algemeen Beheer, ook vervangen. In zijn plaats is Vergillio Rebin gekomen. Enrique Ralim die eerder bij de voorlichting heeft gezeten bij Binnenlandse Zaken, is teruggekeerd in deze functie. Hij was overgeplaatst op Landbouw, Veeteelt en Visserij. Ook Samijadi wordt volgens Noersaliem ingezet als adviseur op het kabinet van de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May