Bedrijfsleven wil SRD 0,43 betalen voor een kWh
15 Sep 2015, 04:07
foto


Het bedrijfsleven heeft deskundigen laten berekenen wat de huidige prijs is van een kilowattuur (kWh) elektriciteit. Het bedrijfsleven komt op SRD 0,43 per kWh. Dit is de prijs die de leden van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en de Vereniging Surinaamse Winkeliers (VSW) bereid zijn te betalen.

De organisaties hebben intensief overleg gehad. De prijs die aanvankelijk is berekend voor een kWh door de Energie Bedrijven Suriname (EBS) voor bedrijven is SRD 0,89. Het bedrijfsleven kan zich hier totaal niet in terugvinden en gaat ook niet akkoord hiermee. Er is een brief geschreven naar president Desi Bouterse over de verhoging van de prijs van nutsvoorzieningen.

Het bedrijfsleven stelt dat de prijs van 'heavy fuel' op dit moment rond de US$ 40 per barrel is. De EBS is uitgegaan van US$ 64 per barrel. De prijs van olie is belangrijk voor de berekening van de kostprijs van elektriciteit.

Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er opnieuw is gecalculeerd. De prijzen die aanvankelijk gepresenteerd zijn, gelden niet meer. Het ging om simulaties. Er komt later op de dag meer duidelijkheid hierover. De nieuwe tarieven van water en elektriciteit gaan vandaag in. Er is gekozen voor een gefaseerde verhoging. Dit op basis van de motie in De Nationale Assemblee, gesprekken met de vakbeweging en andere organisaties.
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January