Somohardjo: Sapoen en Chitan door NDP voorgedragen
19 Aug 2015, 01:48
foto
De Assembleeleden Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen


Voor Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) is het bewijs nu geleverd dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan geen deel meer uitmaken van de fractie van Pertjajah Luhur. Zij zijn in de huishoudelijke vergadering dinsdag voor de NDP-fractie voorgedragen voor functies in commissies.

"Zij zijn nu echt door de mand gevallen. PL heeft hen niet voorgedragen voor commissies, maar André Misiekaba, de fractieleider van de NDP. Dan zijn zij toch duidelijk overgelopen," deelt Somohardjo Starnieuws mee. Hij zegt aan Misiekaba gevraagd te hebben op grond waarvan hij de voordracht doet. Hierop kreeg hij het antwoord dat Sapoen en Chitan te kennen hebben gegeven in welke commissie zij zitting willen nemen.

Sapoen heeft zitting in de huishoudelijke commissie van De Nationale Assemblee en de commissie Mensenrechten. Chitan is lid van de vaste commissie voor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Mike Noersalim (van de groep Sapoen) is minister geworden van dit departement.

Somohardjo vindt dat alleen omdat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn en een rechtszaak gaande is, hebben ze geen aparte fractie gevormd. Uit het handelen van hen blijkt duidelijk dat ze overgelopen zijn naar de NDP. Zij maken ook deel uit van de regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May