Craftmarkt verhuist naar Kwakoe en Revoplein
24 Jul 2015, 09:08
foto
Het enorme gat ontstaan bij de Craft en Centrale Markt aan de Waterkant. (Foto: Raoul Lith)


De Craftmarkt bij de Centrale Markt is voorlopig gesloten. Er is een enorm gat ontstaan, dat bijzonder gevaarlijk is. Districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo noordoost zegt aan Starnieuws dat de riolering van het gehele gebied aangepakt moet worden. Het is niet te doen om alleen het enorme gat dat ontstaan is aan te pakken. De afdeling Ontwatering van het ministerie van Openbare Werken gaat nieuwe rioleringen aanbrengen en het parkeergedeelte van het Pompgemaal Jodenbreestraat aanpakken. Het gaat om verzakkingen aan de Waterkant.

“Dit is een gevaarlijke situatie. Er is geen plaats om te lopen. Elke dag vallen er mensen hier. I sabi omeni bigisma e fadon dya?’’ merkt marktverkoper Ronald Pansa op. Sinds zondag ondervinden bezoekers en verkopers van de Centrale- en Craftmarkt last van de grote verzakking die is ontstaan op het trottoir. Pansa vertelt dat er zelfs iemand in de kuil is gevallen. Intussen is er een rood afbakeningslint geplaatst om nog meer ongelukken te voorkomen. Voetgangers zijn genoodzaakt om op de rijweg te lopen.

Ook het verschil in hoogte tussen het wegdek en de berm vormt een enorm gevaar voor voetgangers vindt Pansa. Hij benadrukt dat vooral de bejaarden het moeten ontgelden. “De hele inrichting van het trottoir moet veranderd worden. Men moet ook aan mensen met een beperking denken,” meent hij.

“We zitten ermee, een heleboel van ons hebben schulden te betalen en wij kunnen ons geld niet verdienen en hoe moeten we onze schulden aflossen?” klaagt verkoopster van de Craftmarkt, Norine Bolman. Het is voor haar niet helemaal duidelijk wie van hen naar Kwakoe of het Revoplein moet verhuizen. De craftmarkt die vooral door vrouwen wordt bemenst, valt onder verantwoordelijkheid van dc Miranda. “Hij wil niet dat we moeten doodgaan, want het kan verder breken, misschien krijgen wij dan ongeluk. Hij heeft groot gelijk, maar hij moet ook rekening houden met ons".

Ook andere verkopers hebben begrip voor de dc dat de craftmarkt om veiligheidsredenen voor onbepaalde tijd heeft gesloten. Echter hopen zij dat er snel aan een oplossing wordt gewerkt. Miranda is ter plekke geweest om met de crafters en marktverkopers te praten. Er is een voorlopige oplossing gevonden, maar door het noodweer waarvan meer dan zeventig gezinnen de dupe zijn geworden, is er ook veel werk daar te verzetten. Dezelfde technische mensen moeten helpen bij de verhuizing van de crafters, legt Miranda uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May