PL-toppers: Het gaat om eigen belang bij Sapoen/Chitan
18 Jul 2015, 19:44
foto


De toppers van Pertjajah Luhur (PL), Ronny Tamsiran (ondervoorzitter) en hoofdbestuurs- tevens Assembleelid Ingrid Karta-Bink vinden dat het puur om eigen belang gaat bij zogenaamde Hervormingsbeweging. Het doel is om de partij te vernietigen, stellen Tamsiran en Bink tegenover Starnieuws. De PL heeft meer dan 300 kernen. Een derde hiervan is nodig om een vergadering aan te vragen. Tamsiran en Bink keuren de handelwijze van de groep onder leiding van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan ten zeerste af.

Tamsiran reageert onverbiddelijk tegenover Sapoen. "Hij heeft eerder de Pendawa Lima gesplitst om een ministerspost en nu wil hij hetzelfde doen met PL. Voorzitter Somohardjo heeft na de Pendawa Lima affaire bewezen een echte leider te zijn die daad en kracht bezit, een leider die durf en moed heeft om Pertjajah Luhur op te richten en groot gemaakt . Ik ben een man van het eerste uur als medeoprichter en als eerste ondervoorzitter weet ik waarover ik praat", voert Tamsiran aan. De PL-leiding wijst er op dat 22 kernen niks voorstellen op de meer dan 300. De vraag is ook nog of het om legitieme kernen gaat, vraagt de PL zich af.

"De groep van 16 bestaat uit machtswellustelingen. Via de media wordt geprobeerd de rechtspraak en de publieke opinie te beïnvloeden", zegt Bink. De PL-topper merkt op dat tijdens de verkiezingscampagne iedereen al voorgehouden werd dat overlopers teruggeroepen zullen worden. Zij benadrukt dat de zetel niet van individuen is. De kandidaten zijn voorgedragen door de partijraad, het hoogste orgaan van PL. Op eigen kracht zouden Sapoen en Chitan niet gekozen kunnen worden. Op de partijraadsvergadering van 24 juni is duidelijk besloten dat de overlopers teruggeroepen zullen worden. Bink merkt op dat Sapoen vanaf de verkiezing geen enkele vergadering heeft bijgewoond. Zij stelt dat in de afgelopen drie jaar nooit over vernieuwing en hervorming is gesproken in de partij.

Bink merkt op dat de partij een daad moet stellen omdat kandidaten na de verkiezingen niet ervandoor kunnen gaan met de zetel van het volk. Het gaat volgens haar om oplichters en bedriegers. "Echt sprinkhanengedrag op zoek naar voedsel", zoals Tamsiran het uitdrukt. Volgens Bink worden berichten gelanceerd om sterker uit te kunnen komen bij de behandeling van de rechtszaak tegen de partijtop. Sapoen en Chitan willen via de rechter gedaan krijgen dat er geen actie tegen hen wordt ondernomen. "Sapoen, wees een man en richt je eigen partij op. Bewijs van niets iets te maken, zoals voorzitter Somohardjo het heeft gedaan. Sapoen rot op!", stelt Tamsiran.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May