Vijf oppositieleden afwezig bij verkiezing president en vp
14 Jul 2015, 14:47
foto
Enkele lege stoelen in De Nationale Assemblee tijdens de verkiezing van de president en de vicepresident. (Foto: Raoul Lith)


Tijdens de herverkiezing van president Desi Bouterse en de verkiezing van Ashwin Adhin als vicepresident waren 45 Assembleeleden in de zaal aanwezig. Vier leden van de VHP (Mahinder Jogi, Dew Sharman, Jitendra Kalloe en Krishna Mathoera) en Patricia Etnel van de NPS waren afwezig. Aangezien Adhin kandidaat was, moest hij tijdens de verkiezing de zaal verlaten.

Alle fractieleiders van de oppositie - Chan Santokhi (VHP), Ronnie Brunswijk (ABOP), Paul Somohardjo (PL), Gregory Rusland (NPS) - waren aanwezig tijdens de vergadering. Zij hebben net als de fracties van coalitie - André Misiekaba (NDP), Celsius Waterberg (BEP), Anton Paal (PALU) en Carl Breeveld (DOE) de felicitaties aan de nieuwe leiding van de regering uitgebracht.

Opvallend is dat alle Assembleeleden wel de presentielijst hebben getekend. Nadat Bouterse en Adhin bij enkele kandidaatstelling gekozen waren verklaard door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gingen Etnel en Mathoera de zaal binnen. Zij hebben de toespraken meegemaakt.

Jogi om een reactie gevraagd over de afwezigheid van een deel van de VHP-leden, zegt aan Starnieuws dat in de fractie afgesproken was dat vijf leden de zaal zouden betreden. De VHP had haar woord gegeven om mee te werken aan de verkiezing van de president en de vicepresident. Jogi merkt op dat hij gedeeltelijk heeft meegewerkt door de presentielijst te tekenen. "Ik heb vijf jaar heftige oppositie gevoerd tegen de regering. Ik ben niet zover om lijfelijk aanwezig te zijn in de zaal bij de verkiezing. De partijleiding heeft geen druk om me uitgeoefend en mijn standpunt gerespecteerd. Ik heb ook respect getoond voor het besluit van de partij", zegt Jogi.
Advertenties