Onderafdelingen NPS Paramaribo verwerpen 'actiegroep'
28 Jun 2015, 08:40
foto


Onderafdelingen van de afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben zaterdag op een goed bezochte bijeenkomst in het partijcentrum de handelingen van de actiegroep Seti NPS verworpen.

14 van de 22 actieve onderafdelingen, in vergadering bijeen, hebben in een schrijven aan partijvoorzitter Gregory Rusland opgeroepen om de activiteiten van deze actiegroep een halt toe te roepen. De personen van deze actiegroep zouden volgens hen andere dan partijbelangen voor ogen hebben, onvoldoende participeren bij partijactiviteiten, de ideeën van enkele individuen willen doordrukken en geen onderbouwde argumenten hebben die enige vervanging van de leiding rechtvaardigen.

Daarnaast werd opgemerkt dat de onduidelijkheid over de 9 andere personen die de groep van Armand Zunder, Wim Bakker, Winston de Randamie, Albert van Assen zouden ondersteunen, niet te waarderen is. Rusland die de brief in ontvangst nam zei dat hij niet kan garanderen dat de actiegroep ophoudt de partij schade toe te brengen. "Ik denk dat het duidelijk is dat wat zij willen niet de wens is van de meerderheid."

Algemeen werd gesteld dat de leden nu meer dan ooit eraan moet werken om de partij te versterken. Volgens secretaris van het Congresbestuur Arnold Kruisland is het niet verteerbaar dat de voorzitter die amper twee jaren heeft kunnen functioneren, door deze heren wordt aangezien als degene die verantwoordelijk is voor de teruggang van de partij. Daar zijn alle NPS'ers debet aan.
Hij voerde verder aan dat de partij één voorzitter kent. Besluiten van het hoofdbestuur die na ruggespraak met structuren zijn genomen, moeten gerespecteerd worden. "Wie dat niet wil doen, moet dan maar uit de partij," zei Kruisland.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April