Chaotische situatie bij hertelling stembureaus
31 May 2015, 14:56
foto
Zo zijn pakketten met stembiljetten afgeleverd. (Foto's: Leroy Troon)


Paul Somohardjo, één van de V7-leiders, is zojuist verwijderd van de plek waar de dozen met stembiljetten staan. Hij was enkele dozen met stembiljetten aan het inspecteren, wat niet in goede aarde is gevallen van de voorzitter en ondervoorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo. Somohardjo bevond zich in een afgebakend gebied.

De hertelling van 21 stembureaus vindt plaats te midden van heel wat onvolkomenheden. Zo zijn er dozen met een beetje lak 'verzegeld' waarin stembiljetten zijn aangeleverd. Uit sommige 'verzegelde' dozen piepen stembiljetten. Er is ook een doos opengedaan waarin geen stembiljetten voor DNA-kandidaten zaten.Veel vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen zijn aanwezig bij de hertelling.

Er worden nu vijf stembureaus geteld. Een op de linker tribune en de ander op de rechter tribune van de sporthal. Een van de stembureaus wordt in het midden van de zaal geteld. Er zijn veel vragen gesteld over de 'verzegelde' dozen, die er tot gisteravond nog niet waren.

Starnieuws verneemt van een medewerker van een stembureau dat de stembiljetten die niet in de kist pasten, in dozen zijn gedaan. Ook ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft zijn ongenoegen over de gang van zaken kenbaar gemaakt. Hij zegt dat hij zich bij de voorlopige uitslag heeft neergelegd. Hij snapt de hertelling niet. Wel geeft hij mee dat hij vindt dat zijn partij op basis van het resultaat in de regering hoort te zijn. De Alternatieve Combinatie waarin de ABOP samen met PDO en KTPI zit, heeft 5 zetels gehaald. In Paramaribo heeft AC 1 zetel, in Marowijne 2, en in Brokopondo en Sipaliwini elk 1.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May