Bouterse in Coronie: 'Het gaat goed met het land'
20 May 2015, 00:56
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse in Coronie: "De mensen die zeggen dat het niet goed gaat met Suriname, hebben geen issue".


"Het gaat goed in het land", zei NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, dinsdagavond tijdens een massameeting in het district Coronie. Bouterse haalde aan dat Suriname goede ratings heeft gekregen van gerenommeerde bureaus en ondernemers uit verschillende landen die hier investeren. Om te tonen dat jongeren een bijzondere plaats innemen in de paarse partij, overhandigde Bouterse de microfoon aan de 25-jarige kandidaat in Paramaribo, Sylvana Afonsoewa, om als laatste spreker op te treden. Dit kan beschouwd worden als een unicum.

Bouterse merkte op dat er veel jongeren zijn in de NDP die naar voren zijn geschoven en heel goede boodschappen hebben. Ondervoorzitter André Misiekaba, die Bouterse vaak vertegenwoordigd op de vergaderingen, kon niet in Coronie aanwezig zijn. Zijn echtgenote is terwijl de massameeting gaande was, bevallen. Afonsoewa legde het publiek uit dat deze regering veel heeft gedaan. Zij verwees naar Assembleelid Remi Tarnadi die lijsttrekker is en opgesomd heeft hoeveel zaken gerealiseerd zijn voor Coronie alleen. Gisteren zijn ook grondpapieren uitgereikt, onder andere ook aan jongeren, door minister Steven Relyveld. Een mini kunstgrasveld is in gebruik genomen. Afonsoewa legde de Coronianen uit dat NDP de ruggensteun zal zijn voor de lokale bevolking om de ontwikkeling van het district ter hand te nemen. Zij is ervan overtuigd dat Tarnadi en Joan Wielzen beiden gekozen worden maandag. "Ik zie u beiden op 30 juni in De Nationale Assemblee", zei Afonsoewa die op de negende plek gekandideerd is in Paramaribo.

De ministers Rabin Parmessar (Openbare Werken) en Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) haalden aan dat er continu gewerkt is in de afgelopen vijf jaar om de noden van de bevolking te verlichten. Relyveld zei dat hij zich enorm aan ergert dat mensen die vijftien jaar de kans hadden om te werken voor de bevolking, nu komen zeggen dat de regering niks heeft gedaan. Hij keek tegen een achterstand van 40.000 grondaanvragen aan. De bewindsman stelde dat het volk voor de gek wordt gehouden. Parmessar deelde mee dat er flink gesaboteerd wordt. Een pompgemaal in Albina is onklaar gemaakt, waardoor de omgeving onder water is gelopen. Hij verwacht de komende dagen nog meer sabotage en er zullen leugens worden verteld om NDP'ers in een kwaad daglicht te stellen.

Bouterse vroeg zich af van waar de mensen die vijftien jaar aan de macht waren, de durf opbrengen om te zeggen dat ze weer willen komen. De president noemde tal van projecten op dat gerealiseerd is en investeringen die gedaan zijn in onder andere de goud- en olie-industrie. De sociale projecten zijn uitgevoerd om het volk tegemoet te komen. Er is geïnvesteerd in het onderwijs. Volgens de NDP-voorzitter zijn het kwaadwilligen die vertellen dat het niet goed gaat met het land omdat ze geen issues hebben. "Het is kwaadsprekerij om mensen zand in de ogen te strooien", stelde hij. Bouterse voerde aan dat ruim US$ 100 miljoen is toegevoegd aan de monetaire reserve. Hij is benieuwd naar de reacties van critici die zullen vragen van waar het geld komt. Bouterse merkte op dat de NDP de enige partij is die een programma heeft waarbij duidelijk aangegeven is wat de economische doelen zijn en hoe het programma gefinancierd zal worden. Bouterse gaat optimistisch de verkiezingen in en vroeg zijn gehoor om vertrouwen te hebben in het land.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October