Guilliano Snip (NDP): ‘Eén gedachte en geen onderscheid’
30 Apr 2015, 08:19
foto
Guilliano Snip, NDP-kandidaat in Nickerie


Op nummer twee van de kandidatenlijst van de NDP in Nickerie, staat de 46-jarige kandidaat Guilliano Errol Gubbert Snip. Zijn motto is: ‘Meedoen, meedenken en meebeslissen. Een gedachte vormen zonder onderscheid te maken’. Snip is in hart en nieren NDP’er en heeft nooit een andere politieke kleur gekend. Hij is al 28 jaren actief binnen de partij.

De kandidaat is de jongste telg van de familie. Hij komt uit een gezin van negen en is van huis uit leerkracht. Hij heeft drie jaren les gegeven op de Spangenbergschool in Nickerie. Vervolgens heeft hij twintig jaren het vak Geschiedenis op de Sitalsingschool onderwezen. Nu zit hij al een jaar als docent Geschiedenis op het Pedagogisch Instituut Nickerie. Snip is daarnaast ook Psycho- Sociaal Counselor, trainer van de voetbalvereniging Santos, voorzitter van de Nickerie Dominobond en Vredeskerk der EBGS Nickerie. Hij is getrouwd en heeft een zoon van 22 jaar. Sinds 1996 is hij parttimer bij Sport – en Jeugdzaken bij het onderdirectoraat Jeugdcentra.

Snip heeft al twee keren op de lijst van de NDP gestaan. In 1996 en in 2000 werd hij op plek nummer drie gekandideerd. “Mijn keuze begon tijdens de revo-periode. Ik participeerde toen in de Jongerenraad in Nickerie. Wanneer het om het algemeen belang gaat, zal ik mijn bijdrage leveren. De jongeren mogen op mijn ondersteuning rekenen.”

De kandidaat wil zich richten op gemeenschapsontwikkeling door buurtontwikkelingsprojecten, sport, educatie en jong ondernemerschap te stimuleren. Hij is van plan om daadwerkelijk Suriname zelfstandig te helpen maken op economisch vlak. Daarnaast ziet hij graag dat er meer exportmogelijkheden worden gecreëerd. Zijn wens is om Surinamers bewuster te maken om een nationalistisch gevoel te koesteren.

Groeifase
Over de hedendaagse politiekvoering is Snip ontevreden. “De hedendaagse politiekvoering wordt steeds grimmiger. Daarom zeg ik niemand is beter, geweldiger dan een ander. We kunnen anders denkend zijn van elkaar, maar we moeten samenwerken om dit land tot ontwikkeling te brengen. Alleen moet de NDP een voortrekkersrol vervullen.”

Hij zegt dat hij in 1996 en 2000 niet is gekozen, omdat de partij toen nog in de groeifase was. “Maar het aantal stemmen dat ik binnenhaalde, leverde een grote bijdrage aan de overwinning. Zo kon toen wijlen Soeleman Hasanradja worden gekozen.” De op plek 2 gekandideerde Snip brengt veel huis aan huis bezoekjes. Ook op social media is hij actief. Hij laat de mensen zien waar hij overal successen heeft geboekt en zo ‘promoot’ hij zichzelf. Hij komt met feiten over zichzelf, zodat de mensen weten wat zij aan hem kunnen hebben, legt hij uit.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April