Erasmus FHR-diploma voor 20 managers zorginstellingen
04 Apr 2015, 08:00
foto
De managers die het eenjarige programma in Zorgmanagement succesvol hebben afgerond.


Twintig managers van ziekenhuizen en zorginstellingen ontvingen hun diploma na succesvolle afronding van het eenjarige programma in Zorgmanagement. De diploma’s werden uitgereikt door Pauline Meurs (directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur) en Hans Lim A Po (rector van de FHR Lim A Po School of Management).

Het zorgmanagement programma is op master niveau en onder auspiciën van de Nationale Ziekenhuis Raad ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met FHR Lim A Po School of Management (FHR) en het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Het is bedoeld voor directeuren en andere professionals met een management taak van particuliere en overheidsinstellingen in de gezondheidszorg. Doel van dit programma is het vergroten van kennis en procesvaardigheden en het vermogen om deze te combineren met een vergroot analytisch vermogen, ondernemerschap, intuïtie en politieke sensitiviteit.

Het curriculum bestond uit 8 modules, gespreid over een jaar, met onderwerpen als zorglandschap, kwaliteitsbeleid, patiëntveiligheid, financieel en HR-Management, Governance en Management en Leiderschap. De lessen werden verzorgd in hoorcolleges, interactieve sessies, debatten met groepspresentaties, daarbij werd geleerd van de praktijk ervaringen uit de ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Elke module eindigde met de beoordeling van een individuele opdracht.

Van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben deelgenomen: Thelma Joram, Fauzia Poese, Kathleen Jharie-Kuisch, Natasja Ashruf, Zahira Amier, Hellen Brunst, Faroek Chhangur, Mavis Marman-Pelhan en Mireya Rodriguez. Van ‘s Lands Hospitaal: Judith Daniëls-Forster, Lucenda Colin en Marjorie Willems-Wiebers. Van het Diakonessen Ziekenhuis hebben meegedaan Didi-Sja Braafheid, Uselencia Esajas-Zegelaar en Jane Graanoogst-Burleson. Van het Sint Vincentius Ziekenhuis waren het Sergio Lagadeau en Vanessa Zeefuik. Van het ministerie van Volksgezondheid, de Verpleegkundige Inspectie, Carolina de Baas. Van Intermed Diabetre waren het, Wandy Soemodihardjo en Diapura, Parmila Isri
.
Voorzitter Manodj Hindori, van de Nationale Ziekenhuisraad, zei bij de diploma-uitreiking dat hij het volste vertrouwen heeft dat met deze stap een begin is gemaakt met een intensief proces van voortdurende ‘upgrading’ van het management en verbetering van de besturing van de zorginstellingen en van de kwaliteit van de dienstverlening en geleverde zorg aan patiënten. Medio oktober dit jaar is gepland een begin te maken met de tweede intake.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May