Gopex krijgt VSB MVO/CSR Planet award
26 Mar 2015, 10:00
foto


Gopex International NV heeft gisteravond de Corporate Social Responsibility (CSR) Planet award ontvangen. Staatsolie Maatschappij Suriname NV heeft de CSR Planet People prijs gehad, terwijl Spang Makandra NV de CSR People award in ontvangst mocht nemen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft in verband met haar 65-jarig bestaan deze prijzen gisteravond uitgereikt in TBL Cinemas.

CSR heeft alles te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), duurzaam ondernemen. Maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen dat gericht is op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet). De (ppp) richtlijnen zijn internationaal en maken duidelijk wat onder andere de VSB van haar leden verwacht.

Vijftien bedrijven waren genomineerd voor de prijzen waaronder Fernandes Bottling Company NV, Fatum Schadeverzekering NV, Rosebel Gold Mines NV, Subisco International NV, de Surinaamse Brouwerij NV en NV VSH Staalmij. Bedrijven moesten een vragenlijst invullen over het reilen en zeilen binnen de onderneming. Het is de eerste keer dat de VSB de MVO/CSR award heeft uitgereikt. De antwoorden zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie van deskundigen. Remy Grauwde, voorzitter van de jury, heeft aangegeven dat de keuze moeilijk was.

Bhiesnoe Gopal, directeur van Gopex International NV en zijn kwaliteitsmanager Radjen Bissessar vinden dat de erkenning verdiend is, “een beloning voor het harde werken en de grote investeringen.” Ze zijn er trots op dat een agrarisch bedrijf deze erkenning krijgt. “Gopex is bezig in en met de natuur. We brengen onze landschap verantwoord in cultuur,” zegt Bissessar. Het bedrijf is hard op weg naar zijn Global Gap certificering. In dat kader zijn alle arealen van het bedrijf in volgens de Global Gap standaarden in kaart gebracht en gecodeerd. Er wordt zwaar gelet op infrastructuur, waterbeheer en duurzaamheid van het milieu. De kwaliteitsmanager wijst erop dat ze geen mangrovebossen hebben gekapt, “integendeel planten wij erbij. Langs kanalen worden bomen geplant om de natuur in tact te houden. Er wordt in cultuur gebracht rekeninghoudend met de natuur.”

Het bedrijf levert groenten en fruit op de markt volgens de internationale voedselveiligheidsstandaarden. Gopex zit ook op de exportmarkt.
Advertenties