VHP-kandidaten Nickerie en Paramaribo ook bekend
20 Mar 2015, 14:56
foto


De laatste VHP-kandidatenlijst waarover gisteravond nog geen overeenstemming was, is nu rond. De kandidaten van Nickerie zijn intussen bekend geworden. Het gaat om Nirmal Badloe (ex-directeur Kweekschool/Imeao Nickerie), gewezen parlementariër en districtscommissaris Harriet Ramdin en Nisha Jhakry, die pas afgestudeerd is van de Anton de Kom Universiteit. Na gesprekken vandaag, is de knoop doorgehakt. Partijvoorzitter Chan Santokhi had hiertoe het mandaat gekregen.

Op de lijst van Paramaribo komen te staan: Glenn Oehlers, Riad Nurmohamed, Soraya Jhagroe en Dew Sharman. In 2010 was Sharman als kandidaat nummer 17 op de Nieuw Front-lijst in Paramaribo. Sharman zou via voorkeurstemmen binnengehaald worden. Hij kreeg 4.559 stemmen en miste de kans om parlementariër te worden. Binnen de V7 heeft de VHP dertien plekken om DNA-kandidaten te plaatsen.

Profiel belangrijk
VHP-voorzitter Santokhi zegt aan Starnieuws dat er gekeken is naar het profiel van de personen. Ook moeten zij voldoen aan de richtlijnen van de partij. Zo hebben 600 personen belangstelling getoond voor districts- en ressortraad, terwijl 60 personen belangstelling hadden voor De Nationale Assemblee.

In Nickerie zijn er negentien personen die belangstelling hebben voor het werk van een parlementariër. “Uit alle kandidaten die op de lijsten geplaatst zijn, blijkt dat wij 75 procent nieuwkomers hebben. 45 procent hiervan is vrouw en drie jongeren krijgen de kans om zich waar te maken. Wij hebben bewust gewerkt aan nieuwe gezichten”, deelt Santokhi mee.

Over de aanstelling van Jhakry zijn niet alle Nickerianen even blij. Shantipersad Changoer, kernlid en lid van het Managementteam van de VHP, zegt aan Starnieuws dat Jhakry de belangen van de Nickerianen niet zal kunnen behartigen indien zij gekozen wordt. Zij woont in Paramaribo en wil zich kandideren in Nickerie. Santokhi hiermee geconfronteerd, zegt dat Jhakry om haar studie in Paramaribo vertoefde. Zij heeft haar studie nu afgerond en gaat terug naar het district. “Waarom zou iemand die voor een studie naar Paramaribo verhuist niet de kans krijgen, terwijl zij wel een goed profiel heeft? Bovendien zal zij voortaan in haar district wonen. Moet zij zo zwaar gestraft worden daarvoor? Daarnaast is zij door de jongerenraad, de structuren en jongeren van Nickerie voorgedragen”, stelt Santokhi.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May