Twee personen claimen voorzitterschap NOP
10 Mar 2015, 09:30
foto


Hynes Landveld en Melvin Clemens claimen beiden dat ze voorzitter zijn van de Nationale Ontwikkelings Partij (NOP). Zij hebben dat ook aangegeven aan het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Landveld is een samenwerking aangegaan met het Mega Front, terwijl Clemens met A Nyun Combinatie in zee wil gaan.

Om aan verkiezingen deel te kunnen nemen, is een uittreksel uit het openbare register van het OKB vereist. Alle partijen hebben dit document nodig om zich in te kunnen schrijven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). De registratie bij het CHS moet volgens de verkiezingskalender tussen 16 en 21 maart plaatsvinden.

Het is een wettelijk vereiste dat politieke partijen die deel wensen te nemen aan de verkiezingen zich registreren bij het OKB. De registratie wordt eenmalig gedaan. De politieke partij wordt wel gevraagd om hun informatie te actualiseren, anders zal deze bij wijzigingen van bijvoorbeeld het bestuur, niet overeenkomen met de actuele situatie. OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos bevestigt tegenover Starnieuws dat beide groepen om een uittreksel hebben gevraagd. Het OKB moet zich nog buigen over deze kwestie.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April