UTS bevestigt verkoop Surinaamse Uniqa-afdeling
18 Feb 2015, 13:15
foto


United Telecommunication Services (UTS) heeft bevestigd dat de Surinaamse dochteronderneming van de in Curaçao gevestigde Uniqa-groep vorige maand is verkocht. UTS-directeur Paul de Geus heeft dat desgevraagd gezegd aan TeleGeography.

Volgens een overeenkomst tussen de twee partijen die niet mag worden onthuld, zal de identiteit van de koper niet openbaar worden gemaakt totdat aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De Geus verwacht dat afronding van het verkoopproces enkele maanden kan duren.

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme is op de hoogte gebracht van de verkoop. Hij zou zijn goedkeuring hebben gegeven, nadat overeenstemming was bereikt over het behoud van de 60 banen bij de onderneming. De eerste informatie over een op handen zijnde verkoop kwam in december 2014. In het Curaçaose parlement had Sherwin Leonora van de Pueblo Soberano partij vragen gesteld over de toekomst van het bedrijf. Ze zei begrepen te hebben dat de dochteronderneming was verkocht voor US$ 5 miljoen wat een zwaar verlies zou betekenen voor UTS tegenover de investeringen van US$ 80 miljoen.

Uniqa Suriname werd in 2007 opgericht als joint venture tusssen UTS met 51% en Intelsur met 49% van de aandelen. In mei 2013 werd bekend dat UTS het verlieslatend bedrijf Uniqa in de verkoop had gedaan in een poging zich te concentreren op de binnenlandse markt op Curaçao. Uniqa was de derde mobiele telecomprovider naast Telesur en de pan-regionale Digicel.

Intussen hebben zowel Digicel en Cable & Wireless Communications (CWC) interesse in een strategische partnerschap met de UTS. In een uitgelekte brief van 28 januari en geciteerd door The Daily Herald, dringt UTS-directeur Paul De Geus bij de aandeelhouders aan om een snelle beslissing te nemen voordat het eventueel kort gunstig moment voorbij is. De aandeelhouders zijn naar verluidt overeengekomen om vergaderingen te houden in december en januari, maar die hebben niet plaatsgevonden.

CWC heeft in november op Barbados al het telecombedrijf Columbus International overgenomen. De in Jamaica gevestigde Digicel beheert nog steeds grotendeels de Caribische mobiele markt en opereert in 25 landen. CWC daarentegen zit op veertien locaties in de hele regio. De Curaçaose overheid bezit 87,5% van UTS, de resterende 12,5% is in handen van de regering van Sint Maarten. UTS is aanwezig op zes markten in het Caribisch Gebied.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April