Boodschap Bouterse in Coronie: Un musu go wroko!
15 Feb 2015, 04:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse zaterdagavond houdt een toespraak in het nieuwe informatiecentrum in Coronie. (Foto: Edward Troon)


NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft de Coronianen er op gewezen dat eens het district de beste productie van proeftuinen had. Die tijd moet terugkomen. Coronie moet tot ontwikkeling worden gebracht. Toen zijn gehoor enthousiast applaudisseerde, zei Bouterse: 'Un no musu bari yeah, un musu go wroko!' Hij merkte op dat er hard gewerkt moet worden om vooruitgang te kunnen hebben.

De NDP-voorzitter hield een pleidooi voor liefde en vrede. Hij merkte op dat de NDP niet gaat uitschelden op podia, zoals andere partijen dat doen. Als het op schelden aankomt, zal niemand het van hem winnen, zei Bouterse, maar die tijd is voorbij. Hij benadrukte dat de NDP geen politieke vijanden heeft, maar dat de strijd tegen armoede wordt aangebonden. Zaterdagavond werd het nieuwe informatiecentrum van de paarse partij in gebruik genomen. Bouterse installeerde ook het jongerenbestuur. Hij bedankte niet alleen de sponsoren voor het mooie partijcentrum, maar ook de mensen die het cement hebben gedraaid en de kruiwagen hebben geduwd, de arbeiders.

Bouterse merkte op dat in Coronie de straatverlichting in orde is gemaakt. Er werd hem ook veel lof toegezwaaid voor het bejaardencentrum, maar de partijleider zei dat diverse mensen de fakkel hebben helpen dragen. De NDP-coördinator van het district, Edwin Heuvel, had om machines gevraagd voor de waterkerende dam. Dat is in orde gemaakt door minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Volgens de president was er ook al digitale televisie in orde gemaakt voor Coronie. Toen bleek dat dit niet geval was, zei Bouterse dat wanneer hij in de stad terug is, wat hem betreft enkele mensen ontslagen mogen worden. Een lijkwagen voor Coronie staat eveneens op de prioriteitenlijst.

"Coronie moet weer gaan bloeien", benadrukte Bouterse, maar daar is inzet voor nodig. Hij haalde aan dat de agrarische sector belangrijk is. De president noemde landbouwers van nature progressieven, die strijd moeten leveren om hun gewassen te kunnen telen. Bouterse riep zijn aanhang op om de kiezerslijst te controleren. Hij benadrukte dat vrede en liefde verspreid moeten worden. Hij was bijzonder ingenomen met het nieuwe partijcentrum en de opkomst op de vergadering. "De twee zetels van Coronie zijn bijna binnen".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May