John de la Fuente wordt dc Para
10 Feb 2015, 18:00
foto


John de la Fuente, gewezen districtscommissaris (dc) van Commewijne (2000), wordt op contractbasis aangenomen als districtscommissaris van Para. De dc neemt morgen het roer over en wordt later op de woensdag geïnstalleerd. Gekozen is voor een dc met ervaring en iemand die al eerder verkiezingen heeft geleid, zegt dc van Wanica, Roline Samsoedien, aan Starnieuws.

Er is volgens Samsoedien ervan afgezien om één van de overige vier dc’s van Sipaliwini te benoemen. Sipaliwini is een heel groot gebied en de verkiezingen moeten in goede banen worden geleid, motiveert zij de stap naar De la Fuente. De dc’s zijn ook nieuw en hebben geen ervaring als voorzitter van een hoofdstembureau. Samsoedien, de deken van de dc’s, benadrukt dat een dc te allen tijde kan worden ingezet. Ook al is een dc niet meer actief geweest. Een dc wordt voor het leven benoemd en is ter beschikking van de overheid. Slechts het werkgebied kan de dc worden ontnomen.

Afgelopen week werd het bekend dat Eric Grauwde die districtssecretaris is op Para, was benaderd voor de post van dc en hij al had ingestemd. Kort daarna is afgezien van zijn benoeming. Volgens Samsoedien is het niet raadzaam om een ‘onervaren’ dc kort voor de verkiezingen te installeren. Dc Mohamad Kasto (NDP) is wegens ziekte niet in staat om zich de komende periode optimaal in te zetten. Hij is al twee weken met ziekteverlof. Intussen is Grauwde op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen. Hij heeft alle begrip getoond voor de situatie.

Op 20 januari 2011 werd Jerry Miranda benoemd tot dc van Para. Hij werd op 1 december van het afgelopen jaar geplaatst op Paramaribo Noordoost, waar dc Kasto de scepter zwaaide. Kasto kreeg toen als standplaats Para. Dc De la Fuente wordt de derde dc voor het district Para in deze regeerperiode.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April