Kernvoorzitter VHP gaat confrontatie aan met NDP
01 Feb 2015, 06:00
foto
Keshopersad Gangaram Panday en VHP-kernvoorzitter Soeshma Bahadoer in een woordenstrijd met elkaar verwikkeld. (Foto: René Gompers)


Soeshma Bahadoer, kernvoorzitter van de VHP Para-Oost, twijfelt aan de ‘echtheid’ van de 500 overlopers naar de paarse partij, zaterdagavond. Zij ging, gestoken in oranje, tijdens de wijkvergadering van de NDP te La Vigilantia de confrontatie (video) aan. 500 VHP’ers en 200 NPS’ers zijn overgestapt naar de NDP. Zij hebben formulieren ingevuld om lid te worden. Voor NDP-topper Rabin Parmessar, vertegenwoordiger van NDP-voorzitter Desi Bouterse, maakt het niets uit of ze geregistreerde VHP'ers zijn of niet. Zij zijn nu lid geworden van de NDP.

“De mensen die zijn overgelopen van de VHP naar de NDP, ze waren nooit VHP’ers”, deelde Bahadoer mee. “Heb je ooit een lidmaatschapsformulier van de VHP ingevuld? Kun je bewijzen dat je ooit VHP’er was op papier?”, haalde ze uit naar de groep. Madwhi Nandal, die het woord voerde namens de overlopers, werd naar voren gehaald om hierop te antwoorden. “Ik heb het formulier van de VHP ingevuld met mijn man Satish en aan mevrouw Bahadoer gegeven”, gaf Nandal aan. Bahadoer blijft erbij dat de ‘overlopers’ nooit VHP’ers zijn geweest.

Bahadoer werd in eerste instantie naar voren gehaald door ceremoniemeester Keshopersad Gangaram Panday. Volgens hem had zij op Facebook opgeroepen om niet te komen naar de vergadering. Bahadoer zei dat het niet waar is dat ze die oproep gedaan heeft en daagde Gangaram Panday uit haar wall op haar mobiel te bekijken en te lezen. Gangaram Panday heeft dit resoluut geweigerd.

Parmessar is dankbaar voor de groep mensen die zich is komen aansluiten. “Wel of geen papieren lidmaatschap hier of daar, dat maakt me niet uit. Het gaat erom dat allen die hier zijn, welbewust gaan stemmen”, merkte hij op. Parmessar gaat er werk van maken dat de 700 nieuwe aanvragen voor lidmaatschap zo snel als mogelijk worden afgehandeld.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May