Betalingsachterstand mensen met beperking ingelopen
16 Jan 2015, 12:00
foto


De stichting Wan Okasi, die is opgericht om de belangen van personen met een visuele beperking te behartigen, is blij dat de doelgroep intussen haar financiële tegemoetkoming heeft gekregen. “Nu al wordt voor de maand januari uitbetaald. Dit is wat wij willen, het ministerie moet bij zijn met de uitbetaling, omdat wij het al niet gemakkelijk hebben”, zegt voorzitter Aniel Koendjbihari. Vorige maand nog was de jaarwisseling voor 4.000 personen uit de groep van ongeveer 15.000 niet prettig, omdat zij niet hadden ontvangen.

De organisatie zal vragen om een gesprek met de leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en wederom voorstellen dat de tegemoetkoming op de bank wordt gestort. Waarom dit nog niet mogelijk is, is voor Koendjbihari een raadsel. “We zijn verplicht om op de door het ministerie vastgestelde datum op het wijkkantoor te gaan ontvangen. En als het door omstandigheden niet lukt moeten wij wachten op de nabetaling die soms dagen duurt”, zegt de stichtingsvoorzitter. Maar als het geld op de bank wordt gestort, kan eenieder in zijn eigen tijd gaan om bankzaken te doen.

Een ander breekpunt is het vervoer van mensen met een beperking. Ook met de leiding van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) zal om een gesprek worden gevraagd voor verbetering van de dienstverlening. Koendjbihari kan niet begrijpen dat er vanuit het overheidsbedrijf op 2 januari geen vervoer was voor de doelgroep terwijl er personen zijn die naar het werk moesten. Sommigen waren verplicht om een verlofdag op te nemen. Hij hoopt dat in de toekomst meer rekening wordt gehouden met deze groep die al beperkt is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May