40 personen tellende handelsmissie naar Guyana
13 Jan 2015, 02:00
foto
Deelnemers aan de handelsmissie tijdens een persconferentie in het KKF-gebouw.


Op donderdag vertrekt er een delegatie van ruim 40 personen voor een handelsmissie naar Guyana. In de delegatie zitten vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven. De kern van de missie is om al de barrières die de handel tussen Suriname en Guyana in de weg staan in kaart te brengen en weg te werken deelde Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken mee.

“De handel tussen de beide landen loopt al goed maar het kan beter”, geeft ondervoorzitter van de KKF, Anil Padarath aan. “We moeten de problemen langs de grens proberen op te lossen, daarom gaan wij ondernemers met elkaar om de tafel. De overheid luistert mee en gaat bijdragen aan het versoepelen van de handel”, legt Padarath uit.

In het KKF-gebouw is maandag een persconferentie gehouden door enkele vertegenwoordigers van de delegatie. De groep bestaat uit 25 bedrijven, de KKF, het Suriname Business Forum (SBF), het bestuur van de stichting Toerisme, de ministeries van Buitenlandse Zaken, Handel & Industrie, Transport, Communicatie & Toerisme, Landbouw, Veeteelt & Visserij en Handel & Industrie en het bedrijfsleven.

Voor de directeur van het Suriname Business Development Center, de werkarm van de SBF, Gilbert van Dijk, is het belangrijk dat Suriname beter gaat inspelen op zijn ligging. “We staan centraal, en dat is gunstig voor zaken doen. Daar moeten wij meer uit gaan halen. Ten tweede is het zo dat onze schappen vol staan met producten uit de Caricom. Het wordt tijd dat ook onze producten in grote hoeveelheden op de buitenlandse schappen komen te staan.” De missie keert zondag terug.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May