Guyanese bushouders vergunningplichtig
10 Jan 2015, 16:00
foto


Guyanese bushouders die in Suriname busdiensten willen verlenen aan het publiek, moeten een vergunning aanvragen bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), dat nagaat als zij voldoen aan de Surinaamse vereisten. Het ministerie heeft bij de Guyanese ambassade in Suriname informatie opgevraagd over de vereisten waaraan Surinaamse bushouders die in Guyana willen werken, moeten voldoen. Deze informatie wordt de komende week verstrekt, legt de voorlichting van TCT uit.

Het ministerie zegt op de hoogte te zijn van de problemen van de bushouders te Southdrain. Met hen zijn gesprekken aan de gang en ze worden op de hoogte gebracht van de stappen die zij moeten ondernemen om in Suriname te werken. TCT heeft verder assistentie gevraagd van het ministerie van Buitenlandse Zaken om een vergadering tussen deskundigen van de ministeries van Transport van Suriname en Guyana te organiseren.

Suriname is partij bij het verdrag van Charguaramas, waarbij Caricom is opgericht. Deze regionale organisatie streeft naar een Gemeenschappelijke Markt en Gemeenschappelijke Economie (CSME). De autobusdienstwet is bij staatsbesluit gewijzigd waarbij is vastgesteld dat bewoners van Caricom-landen ook in aanmerking kunnen komen voor een busvergunning.

TCT is belast met de zorg voor het openbaar vervoer en heeft aan personen vergunningen verstrekt om vervoersdiensten te verlenen aan het reizende publiek. Binnen de CSME is het vrije, niet aan restricties gebonden verkeer van goederen, diensten, kapitaal en bepaalde categorieën van personen van belang. Verder moet de CSME leiden tot harmonisatie van het beleid met betrekking tot vreemde valuta, interest, belasting, regimes en wetgeving. In januari 2005 trad Suriname toe tot de CSME.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May