Procureur-generaal met verlof tot zijn pensionering
06 Dec 2014, 01:00
foto
Procureur-generaal Soebhaas Punwasi met verlof.


Procureur-generaal (pg) Soebhaas Punwasi is vanaf 3 december met verlof. Hierop aansluitend zal hij per 1 september 2015 met pensioen gaan. President Desi Bouterse heeft advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday benoemd als vervanger van Punwasi. Hoofdofficier Garcia Paragsingh wordt de vervanger van de advocaat-generaal.

Volgens het reglement op de inrichting en samenstelling van de Surinaamse rechterlijke macht, bepaalt de president hoe in de vervanging wordt voorzien. Indien de president van oordeel is dat de verhindering of ontstentenis van de pg er een is van lange duur, wordt een persoon aangewezen door hem. Bij voorkeur wordt er gekozen uit hen die voldoen aan de voor het te vervullen ambt gestelde eisen van benoembaarheid. In dit geval is advocaat-generaal de aangewezen persoon om waar te nemen voor de pg.

Aangezien Baidjnath Panday verhinderd is zijn werkzaamheden als advocaat-generaal uit te voeren, is er ook vervanging voor hem hem. Daarom is besloten dat Paragsingh Baidjnath Panday vervangt. Volgens de wet is de president bevoegd ook veranderingen aan te brengen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May