Silos belooft 'betere verkiezingen dan we al gewend zijn'
15 Oct 2014, 14:00
foto
President Desi Bouterse feliciteert OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos met haar benoeming voor tweede termijn.


De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, beloofde vlotte verkiezingen en riep alle betrokkenen op om samen “betere verkiezing te hebben dan we tot nu toe gewend zijn.” President Bouterse heeft vandaag de leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigd.

De ondervoorzitter Cornelis van Dijk en Ferdinand Welzijn waren afwezig en zullen op een ander moment worden beëdigd. De andere OKB-leden zijn Maltie Toekoen, Renuka Raghoe, Reina Tjoen Tak Sieuw-Waalring, David Abiamofo, Sharma Lakisharan, Reita Joemratie, Stephany Bram, Kenneth Karijomengolo, Dorethy Telting en Sonja Bron. De plaatsvervangende leden zijn Bernadette Cederboom, Paul Lank en Senco Schillevoort. De secretaris is Annemarie Linger. De benoeming is voor zes jaar.

Bouterse is blij met het groot aantal jongeren in OKB. De president rekent op een goed verloop van de verkiezingen. “U hebt een bijzondere grote verantwoordelijkheid op u maar Suriname heeft nationaal en internationaal bewezen de ladder zo hoog te kunnen leggen dat het land vaker als voorbeeld wordt aangehaald.”

Van Dijk-Silos, gaat haar tweede termijn in en houdt supervisie op de derde achtereenvolgende verkiezing. “We zijn bewust dat we de ‘watchdog’ zijn. We hopen dat met de ervaring opgedaan bij de afgelopen verkiezingen deze verkiezing veel beter zal gaan. Dat de belanghebbenden en ook de nieuwe leden zich ervan bewust zijn dat het OKB partijpolitiek overstijgt.” De leden komen maandag bijeen voor nadere kennismaking en instructies. In november wordt een driedaagse training gehouden op Overbridge over de positie, bevoegdheden, rechten, plichten en de kiesregeling. “Wij moeten zo snel mogelijk alle neuzen in één richting krijgen want het werk is eigenlijk al begonnen”.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May