Leerkrachten Tapoeripa hebben nieuw onderkomen
11 Aug 2014, 10:00
foto
De EBGS-leerkrachten in Tapoeripa zijn verzekerd van goede huisvesting.


In Tapoeripa in het district Brokopondo zijn twee van de zes nieuwe leerkrachten woningen opgeleverd. De woningen zijn bestemd voor de leerkrachten van de EBGS-school Frans Jozef Pryor.

De huizen moeten bijdragen aan betere woon- en leefomstandigheden voor leerkrachten in het binnenland. Bevoegde en ervaren leerkrachten willen vaak niet naar het binnenland door slechte huisvesting. Het Zeister Zendingsgenootschap heeft betaald voor de huizen, waarmee hij denkt met de bouw van goede woningen het obstakel van slechte huisvesting weg te nemen. Het genootschap wil nog meer dienstwoningen opzetten in het binnenland voor leerkrachten van de EBGS en RKBO-scholen. Over de financiering praat hij met verschillende partijen.

Bij de oplevering heeft dominee Ferdinand erop gewezen dat het gaat om de onafscheidelijke driehoek van leerlingen, ouders en leerkrachten. “Alle drie zijn belangrijk.” Ook Mildred Demon, directeur van Stichting onderwijs der EBGS, heeft benadrukt dat de inzet van de leerlingen én de ouders essentieel is in de ontwikkeling van de kinderen.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April