DOE Congres besluit alleen de verkiezing in te zullen gaan
10 Aug 2014, 19:00
foto


Het congres van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) heeft unaniem besloten om alleen deel te nemen aan de algemene verkiezingen van mei 2015. Hoewel het kiesstelsel niet in het voordeel werkt van een partij die niet in combinatieverband aan de verkiezingen deelneemt, acht DOE het belangrijk dat haar boodschap duidelijk gehoord wordt.

DOE zegt in een verklaring de waarden en normen niet zullen worden verwaarloosd.In feite zou iedere partij alleen de verkiezingen in moeten. Daarmee bewijst men hoeveel personen daadwerkelijk achter de partij en haar ideologie staan.
Coalitievorming is reeds decennia een vast patroon binnen de Surinaamse politiek bij het vormen van regeringen. DOE zal bij de vorming van de nieuwe regering zeker een rol van betekenis spelen. Het is echter zo dat daar een duidelijke ontwikkelingsvisie aan ten grondslag moet liggen. Slechts op basis van de knikkers mee regeren acht DOE een zwakke basis en niet in het belang van de ontwikkeling van ons land. De samenstelling van de huidige regering is hier een duidelijk bewijs van. Suriname heeft meer dan ooit een regering nodig die eenduidig de ontwikkeling ter hand wil en kan nemen.

DOE zegt bij de komende verkiezingen het alternatief te zijn als het gaat om:
* Degelijk leiderschap
* Goed en corruptievrij bestuur
* Een planmatige aanpak van zaken met oog voor sterke gezinnen
* Voldoende werkgelegenheid
*Bijzondere aandacht voor onderwijs en sport
*Gezondheidszorg en burgerparticipatie

Tijdens het Congres vrijdag werd het Ontwikkelingsinstituut onder leiding van Ricky Stutgard geïnstalleerd. Dit instituut bestaat verder uit: Glenn Holband, Marc Partowihono, Kartika Doerdjan, Melanie Groenefelt, Eugenie Ommen, Barbara Lont, Arnold Zeefuik en Arantis Forster.

Trekkers van ‘Uma Kraka’, JongDOE en de verkiezingsvoorbereidingscommissie, respectievelijk Carmelita Pengel, Bryan Boerleider en Gerold Malone werden geïntroduceerd. De financiële stand van zaken werd grondig uiteengezet door de penningmeester, Andrew Baasaron. Hij riep DOE-leden op hun contributies te betalen en hun speciale bijdrage te doen om de campagnekosten te dekken.
De launching van de hernieuwde DOE krant, evenals nieuwe folders over het werk van de partij werd op deze avond een feit. De eerste leden kregen uit handen van de penningmeester nieuwe lidmaatschapskaarten.

Op maandag 18 augustus houdt DOE een persconferentie waarin nader zal worden ingegaan op de standpunten van de partij en de plannen die er liggen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May