Zunder roept op tot eenheid vakbeweging
08 May 2014, 01:30
foto
Armand Zunder wordt beëdigd als lid van de Staatsraad door president Desi Bouterse. (Foto: René Gompers)


Armand Zunder is door president Desi Bouterse beëdigd tot lid van de Staatsraad. Zunder neemt zitting namens Ravaksur en komt in de plaats van André Koornaar die in juli 2013 overleed. Als eerste handeling riep Zunder de bonden op om een éénheid te vormen. “Het is belangrijk dat de vakbeweging in Suriname gaat beseffen dat men uiteindelijk moet streven naar eenheid”, zei hij.

Zunder begrijpt dat het een moeilijke opgave is om de vakbonden op één lijn te krijgen. Zijn advies voor de vakbeweging luidt: “Probeer in ieder geval te komen tot onderlinge solidariteit, omdat de situatie van de factor ‘arbeid’ dat van u eist. Dit is niet alleen nodig voor de vakbeweging, maar ook voor het beleid van deze regering.”
Zunder is voorgedragen door de Progressieve Werknemers Unie (PWO) waar hij al geruime tijd bezig is met het doorvoeren van veranderingen en vernieuwingen.

De Staatsraad is nu weer voltallig met vijftien leden. Dit orgaan adviseert de president en de regering bij staatsbesluiten, beleidsvraagstukken en wetsontwerpen sinds de jaren negentig. “De ervaring van 25 jaren Staatsraad leert ons dat dit hoge college van staat zijn bestaansrecht alleszins heeft waargemaakt. De regering en ik hebben er heel veel profijt van", zei Bouterse.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May