‘Clean sweep’ voor Guyanezen bij trimloop
02 May 2014, 18:00
foto


De 24e trim- en snelloop van Gazelle en Telesur werd op de 10km snelloop dit jaar weer gedomineerd door de Guyanezen. Conferencier Marciano Zalman verwoordde de winst van de Guyanezen als “een clean sweep”. Dat zijn onder andere de eerste drie plekken in het algemeen klassement en in het seniorenklassement. De snelste Surinamer was Syveryo Simison van SNL, met een tijd van 35 minuten en 15 seconden. De snelste Surinaamse vrouw was Ilsida Toemere (SNL), op de 33e plaats met een tijd van 42 minuten en 28 seconden.

De Guyanees Cleveland Forde was de snelste loper. Hij bereikte in een tijd van 32 minuten en 38 seconden de finish-lijn, dat is ongeveer een minuut sneller dan vorig jaar, toen hij ook won. Volgend jaar is hij weer van de partij, zegt hij. Hij gaat met een geldprijs van in totaal SRD 4500 terug naar zijn thuisland. In de klasse van de 45-plussers eindigde Carlo Dandie op de eerste plek in 41 minuten en 42 seconden. Hierna volgt de 55+klasse en die werd gewonnen door de Guyanees Llewellyn Gardner; in 41 minuten en 48 seconden heeft hij de finish bereikt. De eerste 65-plusser was dit jaar Wilfred Schubert, hij liep de eindstreep over op 47 minuten en 5 seconden na het startschot.

De snelste vrouw was de Guyanese Euleen Tanner, ze zit binnen de 35+ klasse in een tijd van 40 minuten en 12 seconden. De tweede vrouw was Morgan Alika, ook Guyanese, uit de klasse van de dames senioren. De snelste vrouw boven de 45jaar was de Nederlandse Sandra Amersingh met een tijd van 49 minuten en 22 seconden. De oudste deelnemer was de 78-jarige Johan Riedewald. De jongste deelnemer is 14 jaar en heet Rebekka Sana, zij deed 50minuten en 19 seconden over het parcours.

Naast de event genoten de kinderen van Huize Beteljada en Huber Stichting van knutselen en eten. Dat was de sociale kant van het sportgebeuren. Directeur van Telesur, Dirk Currie, riep in het bijzonder de jeugd op om meer te sporten. "Volgend jaar wil ik jou daar boven zien staan waar de Guyanezen staan", zei hij tegen de snelste Surinamer.

Ivo Rosseels
Advertenties