Dc Pollack: 'Ik heb de zegen van mijn voorzitter gekregen'
23 Apr 2014, 14:00
foto
President Desi Bouterse en districtscommissaris Remi Pollack geven elkaar een 'brasa' na de beëdiging. (Foto: René Gompers)


Remi Pollack, die vandaag door president Desi Bouterse beëdigd is als districtscommissaris, zei dat hij groen licht heeft gekregen van voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Surinamne (NPS) om zijn nieuwe job te vervullen. "Hij heeft mij zijn zegen gegeven", zei Pollack na zijn beëdiging. Op verzoek van de president heeft Pollack de steun gevraagd van zijn echtgenote en daarna heeft hij, op voorstel van de president, Rusland opgebeld om hem de stand van zaken door te geven.

Rusland zei eerder aan Starnieuws dat hij niemand belet om een job te doen, maar hij heeft Pollack gevraagd om zijn functie als secretaris van de partij ter beschikking te stellen. Pollack bruist van enthousiasme om aan de slag te gaan als dc van Commewijne. Hij is helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging.

Bouterse zei na de beëdiging dat er twee kandidaten waren voor deze post, een NDP'er en Pollack. Tijdens het gesprek met Pollack bleek duidelijk dat hij veel plannen heeft om het district verder tot ontwikkeling te brengen. Bouterse benadrukte dat hij in nationaal belang Pollack gevraagd heeft om deze taak op zich te nemen. Hij zei dat het niet uitmaakt of Pollack uit de partij komt waar Bouterse ook bij hoorde. Hij zei over meer correspondentie van de NPS te beschikken dan de huidige of vorige voorzitter Ronald Venetiaan. Hij sprak over 'kleinoden'.

Bouterse haalde aan dat hij na de telefooncoup in 1991 alle partijen gevraagd had om een bijdrage te leveren. Uiteindelijk was Johan Kraag bereid gevonden voor de functie van president. Een persoon is toen meegekomen (Hans Breeveld, red. Starnieuws) en die is verguisd. De president benadrukte dat Pollack de juiste persoon is op deze post.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May